Taip nuspręsta po to, kai trys nepriklausomos kompanijos - IBM, UAB DPA ir UAB BAIP, - ėmėsi vertinti informacinės sistemos saugumą, šiuo metu jos teikia rekomendacijas saugumui tobulinti. Sostinės Taryba pakeitė registracijos į darželius tvarką ir numatė, kad apie naują registracijos datą vilniečiai bus informuojami ne vėliau kaip prieš 7 dienas.

Savivaldybės pranešime rašoma, kad nepriklausomi IT specialistai atliko sistemos konfigūracijos pakeitimus saugumui užtikrinti, tačiau dar prireiks papildomų sistemos apkrovos ir saugumo testų. Kai tik nepriklausomos kompanijos bus visiškai įsitikinusios sistemos saugumu, Savivaldybė atnaujins registraciją į darželius.

Vilniaus miesto savivaldybė, gavusi pirmines incidento tyrimo išvadas, nušalino susijusius su informacine sistema IT paslaugų tiekėjus ir darbuotojus, o vietoje jų pasitelkė trečiąsias šalis, nepriklausomas kompanijas, taip pat kreipėsi į Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariatą ir Ryšių reguliavimo tarnybą, pradėti tarnybiniai patikrinimai savivaldybėje dėl darbuotojų atsakomybės.

„Vilniaus miesto savivaldybės prioritetu išlieka vietų darželiuose kūrimas, vien per šią kadenciją jau sukurta daugiau nei 3 600 vietų. Siekiama, kad sistema būtų tik formalumas, o darželiuose vietų užtektų visiems vaikams. Šiemet Santariškėse atidarytas naujas vaikų lopšelis-darželis, kurį lankys apie 250 vaikų. Tai – antrasis darželis Vilniuje, suplanuotas bei pastatytas jau nepriklausomos Lietuvos laikotarpiu. Savivaldybė šiais metais per artimiausius keletą mėnesių atidarys dar 4 naujus vaikų darželius: Viršuliškėse, Žirmūnuose, Antakalnyje ir Justiniškėse (šalia Šeškinės) ir sukurs dar apie 1000 naujų papildomų vietų darželinukams. Šiuo metu rengiami dokumentai ir investiciniai planai dar trims vaikų darželiams – Visoriuose, Pilaitėje ir Balsiuose“ - rašoma savivaldybės pranešime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)