Dainą konkurso organizatoriams reikia pateikti iki š. m. vasario 9 dienos, o laimėtojų paskelbimas ir apdovanojimai vyks bei nugalėtojų kūriniai gyvai skambės Vilniaus knygų mugės metu vasario pabaigoje.

Konkurso nuostatuose neribojama kūrybos laisvė: dainos stilių, tekstą, muziką moksleiviai gali kurti laisvai. Tikimasi, kad konkurse dalyvausiantys jaunieji kūrėjai naujai pažvelgs į Vilnių ir nebijodami eksperimentuoti sukurs jam dainą savo mėgstamu stiliumi. Konkurse jėgas gali išbandyti muzikantai ir kūrėjai nuo 14 metų.  Visi konkurso laimėtojai bus apdovanoti organizatorių įsteigtais prizais. Pirmosios vietos laimėtojas (atlikėjas ar grupė) turės galimybę įsirašyti savo sukurtą dainą profesionalioje garso įrašų studijoje „Mama Studijos“. Taip pat galės pasikonsultuoti dėl savo kūrinio atlikimo ar tolimesnės muzikinės karjeros su muzikos profesionalais.

„Mano Vilnius mano“ dainos konkursui pateiktas dainas vertins ir finalininkus išrinks komisija: grupės „Biplan“ dainų tekstų ir muzikos bendraautorius, gitaristas, pritariantis vokalistas Olegas Sejev, grupės „Skylė“ vokalistė, tekstų ir muzikos autorė Aistė Smilgevičiūtė, dainų autorė ir atlikėja Ieva Narkutė, grupės „G&G Sindikatas“ įkūrėjas, tekstų ir muzikos autorius Gabrielius Liaudanskas-Svaras,  kompozitorius Mantautas Krukauskas, rašytojas Justinas Žilinskas. Konkursą globoja Vilniaus miesto savivaldybė.

„Dauguma šiuo metu girdimų dainų apie Vilnių yra labiau tinkamos dainų šventei, o ne kasdienai. Jos proginės, oficialios, deklaratyvios, jose daug  stereotipų apie Gedimino miestą ir pan. Norisi, kad atsirastų gyva, patraukli daina, kuri pati keliautų per žmones. Daina, kurią norėtųsi dainuoti kartu arba kad ir prie laužo su gitara. Todėl ir dedamos viltys į jaunus nežinomus autorius, kad jie dainoje parodytų kitokį miesto veidą, sukurtų kitaip nei įprasta“, - sako Konkurso iniciatorius rašytojas Justinas Žilinskas.

Konkurso ambasadorius Olegas Sejev, grupės „Biplan“ dainų tekstų ir muzikos bendraautorius, įsitikinęs, kad jauno žmogaus daina apie Vilnių turi būti visų pirma nuoširdi: „Tai yra tokia, kokią atlikėjas pats mato, ir jam jokiu būdu nevalia galvoti, kaip daina atrodys kitiems iš šalies“. Dainų autorė ir atlikėja Ieva Narkutė kalbėdama apie dainų rašymą sako, kad dainoje turi būti kažkas netikėto, nes Vilnius visada kažkuo apdovanoja ir nustebina, reikia tai tik pamatyti ir užrašyti.