Nors lytiniai santykiai viešoje vietoje yra draudžiami, aistros apimti įsimylėjeliai nepaiso jokių taisyklių. Vietiniai žino, Vilniuje yra ne viena vieta, kur užsukus vakare galima pamatyti stovinčius automobilius, iš kurių girdėti įvairiausi garsai, o dieną – kalnus panaudotų prezervatyvų.

Seksologas Viktoras Šapurovas patikino, kad mylėtis automobilyje, psichologiniu požiūriu, – visiškai normalu, tačiau policija primena, kad už tokius veiksmus gali grėsti kelis šimtus litų siekiančios baudos arba laisvės atėmimas iki 2 metų.

Šokiruojantys vaizdai – ir Vilniaus centre

„Vienas mano draugas tądien turėjo išvykti į Australiją, todėl nusprendėme jį išlydėti. Atsisveikinant oro uoste kartu atvykęs pažįstamas prasitarė, kad žino vietą, kur matosi pakylantys ir besileidžiantys lėktuvai. Jo paraginti ten ir nuvykome, norėjome pamojuoti draugui, tačiau tai, ką pamačiau, mane tiesiog šokiravo. Vieta – atoki, todėl tikėjausi, kad ten bus daug šiukšlių – tuščių butelių, traškučių pakelių, tačiau ten buvo praktiškai vien prezervatyvai. Matėsi, kad vieni iš jų – panaudoti jau seniai, beveik iširę, kiti – ką tik panaudoti. Buvo matyti ir daug pakuočių nuo prezervatyvų. Įspūdis – tiesiog nenusakomas, neužmynus ant prezervatyvo nebuvo įmanoma nė žingsnio žengti“, – baisėjosi vilnietė Gintarė.

Tuo tarpu studentei Kristinai teko asmeniškai užklupti automobilyje besimylinčią porelę. Mergina pasakoja vieną vakarą tiesiog sumaniusi kartu su drauge apsilankyti ant Trijų kryžių kalno.

„Pasigrožėjusios Vilniaus panorama nusprendėme prisėsti ant suoliuko Kalnų parke. Matėme, kad ten stovi keli automobiliai, tačiau visuose juose buvo tamsu. Prisėdusios išgirdome keistus garsus, iš pradžių išsigandome, gal kažkas kažką skriaudžia, nes girdėjosi merginos klyksmas, tačiau priėjusios arčiau supratome, kas ten vyksta. Nusprendėme netrukdyti, bet buvo keista, kad tokioje vietoje, praktiškai Vilniaus centre, kažkas dar gali mylėtis“, – stebėjosi mergina.

Panašia patirtimi dalijosi ir sostinėje gyvenantis Dainius. Vakarop su žmona susitaręs susitikti šalia „Pramogų banko“, jis nesitikėjo, kad teks pamatyti tokių vaizdų.

„Kai atvažiavau, buvo tamsu, stovėjo keli automobiliai. Nusprendžiau nueiti pažiūrėti, galbūt žmona yra jau atvažiavusi ir manęs laukia. Beeidamas pamačiau, kad vieno iš automobilių salone dega kažkokia šviesa. Priėjęs arčiau pastebėjau vyrą, kuris šalia buvo pasidėjęs nešiojamą kompiuterį ir žiūrėdamas į ten rodomą vaizdą masturbavosi. Pamatęs mane jis iš karto uždarė kompiuterį ir puolė slėpti savo pasididžiavimą. Situacija buvo gana komiška, aš nesitikėjau, kad galiu tapti tokio įvykio liudininku“, – šyptelėjo vyras.

Mylėdamiesi šalia ežero sulaukė žiūrovų

Tuo tarpu įvairiuose forumuose internete galima rasti ir pačių automobiliuose besimylinčių porelių įspūdžių. Nors daugumai jų pavyksta išvengti nuotykių, netrūksta į keistas situacijas patekusių žmonių.

„Grįžo vaikinas iš užsienio, atvažiavo pas mane su automobiliu ir išvažiavome į klubą. Klube linksmybės baigėsi, namuose tėvai, o mes taip norime išsiilgtos meilės... Kadangi buvome su automobiliu, nutarėme nuvažiuoti kur nors nuošaliau, kad galėtume jame pasimylėti. Nuvažiavome į tokią vietelę prie ežero, persikėlėme ant automobilio galinės sėdynės, veiksmas vyksta, muzika groja, rėkiu, kiek galiu, iš tos aistros. Viską baigėme, rengiamės, tačiau išgirdome kažkokius garsus, atrodė, kad šalia mūsų kažkas kalba. Pasižiūrime pro priekinį langą, o ten kažkokie vaikinai ant mūsų automobilio variklio kapoto pasidėję alaus butelius baliavoja. Mes su draugu pasimetėme, man – šokas, o tie šaukia – va čia tai geras, porno gamtoje už dyką“, – pasakojo viena mergina.

„Aš šiandien mačiau, kaip mergina darė oralinį vaikinui automobilyje, „Akropolio“ aikštelėje... Ir dar šeimos stovėjimo vietoje... Na ką žinau, įžūloka sakyčiau“, – stebėjosi kita.

Apsupo žmonės su šautuvais

„Su vaikinu vykome į jo gimtinę švęsti Naujųjų metų, kelionė buvo ilga, smagi, kažkaip smagiai nusiteikę buvome, todėl nusprendėme sustoti šalikelėje ir pasimylėti. Buvo diena, tačiau jokių namų ar mašinų nesimatė, įsukome į miško keliuką ir pradėjome užsiimti savais reikalais. Buvau ant jo, judu, atverčiau galvą atgal ir... sušukau. Pamačiau, kad link mūsų artėja gal 20 žmonių su ryškiomis liemenėmis ir šautuvais rankose. Pagalvojau, kad gal kas iškvietė policiją, komandą kažkokią, nušokau nuo vaikino, apsirengėme tiesiog žaibiškai ir puolėme kuo greičiau važiuoti iš ten. Pasirodo, ten buvo medžiotojai-varovai, kurie tuo metu šukavo mišką. Tuomet labai išsigandome, tačiau dabar atsiminę iš to su vaikinu smagiai pasijuokiame“, – prisiminimais dalijosi šilutiškė Julija. Ji neslepia – automobilyje su vaikinu mylėjosi ne kartą.

Ramiai pasimylėti automobilyje nepavyko ir panevėžietei Marijai. Mergina pasakojo, kad aistra juos apėmė besisvečiuojant jos tėvų namuose. Kadangi tėvai – namuose, jie nusprendė nuvažiuoti prie tvenkinio. Priartėję prie jo išsuko iš pagrindinio kelio ir sustabdė automobilį.

„Jau beveik nuogi bučiuojamės ant galinės automobilio sėdynės, o vaikinas man ir sako: arkliai. Pagalvojau, kad šiaip kažkas užėjo, o jis tik nustūmė mane ir įsižiūrėjo į vieną tašką. Netoli tos vietos, kur mes buvome sustoję, yra žirgynas. Vaikinui apie tai nepasakiau, o jis galvojo, kad jam jau vaidentis pradėjo, nes pamatė atlekiančius žirgus. Veiksmo tęsti jis jau nebegalėjo“, – apgailestavo mergina.

Lovoje mylisi tik pensininkai

Viename interneto forume paprašius pasidalinti vietomis, kur Vilniuje, bendrabutyje, gyvenantys jaunuoliai galėtų pasimylėti, internautai negalėjo pasiūlymų.

„Miške“, „Belmonte“, „Akropolio“ stovėjimo aikštelėje“, „Prie Žaliųjų ežerų“, „viešajame tualete“, „persirengimo kabinoje“, „atokiose automobilių stovėjimo aikštelėse“, – vardijo komentatoriai.

„Lovoje mylisi tik pensininkai, kam dušai bendrabutyje skirti? Tik nereikia pasakojimų, kad nebūna laiko, kai nebūna kambario draugų“, – patikino viena internautė.

„Tiesiai šviesiai sakyk kambario draugams, kad eitų į lauką prasivėdinti, nes jūs norite pasimylėti“, – patarė kita.

„Neįgaliųjų tualetai jau rakinami“, – idėja pasidalijo dar viena mergina.

Automobiliuose mylisi ne tik jaunuoliai

Gydytojas psichoterapeutas seksologas Viktoras Šapurovas tvirtina, kad mylėtis automobilyje įprasta ne tik jaunuoliams, bet ir vyresnio amžiaus žmonėms. Tiesa, taip elgiamasi dėl skirtingų priežasčių.

„Jaunuoliai automobilyje paprastai mylisi todėl, kad neturi kitos vietos, kur galėtų tai daryti. Žinoma, dabar dagiau jaunų porų turi savo būstus, nei kad buvo anksčiau, tačiau natūralu, kad 16-18 metų jaunuoliai tiesiog neturi, kur mylėtis, tuomet ieškoma įvairių sprendimų. Be to, jie paprastai – lankstūs, atletiški, todėl mylėtis automobilyje jiems nėra nepatogu“, – patikino V. Šapurovas.

Tuo tarpu vyresnio amžiaus žmonės taip dažniausiai elgiasi norėdami paįvairinti savo seksualinį gyvenimą.

„Kiekvienas vietos ieško pagal savo išgales, teoriškai – mylėtis galima net mokymosi įstaigoje, manau, kad jei apie tai, kokia vieta būtų patogi seksui, pagalvos abu partneriai, pavyks rasti tikrai patogių ir originalių vietų“, – įsitikinęs V. Šapurovas.

Patarė nepamiršti ir merginų poreikių

Jis tikina girdėjęs, kad jaunuoliai pamėgę mylėtis ne tik automobilyje, bet ir viešbučiuose – viešbučiai paprastai sutinka išnuomoti kambarį valandai ar kelioms. Kiti – prašo draugų, gyvenančių nuosavose būstuose ar bendrabučiuose, pagalbos.

„Esu girdėjęs, kad jaunuoliai paprašo vienas kito, kad leistų pasinaudoti jų gyvenamuoju plotu. Iš tiesų, dabar mylėtis kažkur miške ar lauke yra per šalta. Mašinoje – taip pat tik iš bėdos. Net gerai prieš tai prišildžius automobilį, jo vidus vis tiek pakankamai greitai atšąla, todėl reikia skubėti, o dėl to nukenčia sekso kokybė. Mylėtis reikia ne šiaip sau ir ne tik todėl, kad vyras būtų patenkintas. Mylėtis reikia tuomet, kai abu to pageidauja, ir taip, kad abu pajustų pasitenkinimą. Vyras pirmiausia turi pasirūpinti savo moterimi, o tam neretai prireikia daugiau laiko – galbūt ir valandos ar dviejų, per tiek laiko automobilyje tikrai gali pasidaryti pernelyg šalta. Meilei ir džiaugsmui reikia atsiduoti, būti kartu ir psichologiškai, ir fiziškai, todėl žiemą automobilyje tam gali neužtekti laiko“, – pastebi jis.

Tačiau, anot seksologo, vertinant psichologiniu požiūriu, mylėtis automobilyje tikrai nėra nusikaltimas, jei to nori abu partneriai, jie pasirenka nuošalią vietą.

„Tačiau labai rekomenduoju pagalvoti ne tik apie tai, ar tai yra tinkama seksui vieta, bet ir ar tas žmogus, tikrai yra tas, ir, žinoma, pasirūpinti kontracepcija. Net nepanašu, kad lytiniu būdu užkrečiamos ir plintančios ligos išnyktų, priešingai – rodikliai tik prastėja. Todėl būtina užtikrinti, kad abu partneriai jaustųsi saugiai, visiškai ramūs ir galėtų džiaugtis vienas kitu“, – priminė jis.

Už seksą automobilyje – laisvės atėmimas iki 2 metų

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovo Pauliaus Radvilavičiaus teigimu, pasakyti, kaip dažnai policijos pareigūnai yra kviečiami raminti automobiliuose įsismarkavusius jaunuolius, nėra.

„Statistika dėl tokių pranešimų nėra vedama. Kolegos negalėjo prisiminti ir policijos fiksuotų panašių atsitikimų Vilniuje“, – patikino jis.

Vis dėlto mylėtis automobilyje, viešoje vietoje, nėra galima. Priklausomai nuo konkretaus atvejo aplinkybių, už tokį poelgį gali būti taikoma atsakomybė, numatyta Administracinių teisės pažeidimų kodekso 174 str. (Nedidelis chuliganizmas) arba Baudžiamojo kodekso 284 str. (Viešosios tvarkos pažeidimas).

„Nedidelis chuliganizmas, tai yra necenzūriniai žodžiai ar gestai viešosiose vietose, įžeidžiamas kibimas prie žmonių ar kiti panašūs veiksmai, pažeidžiantys viešąją tvarką ir žmonių rimtį, – užtraukia baudą nuo vieno šimto iki trijų šimtų litų arba administracinį areštą iki trisdešimties parų.

Tas, kas viešoje vietoje įžūliu elgesiu, grasinimais, patyčiomis arba vandališkais veiksmais demonstravo nepagarbą aplinkiniams ar aplinkai ir sutrikdė visuomenės rimtį ar tvarką, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų. Tas, kas viešoje vietoje necenzūriniais žodžiais ar nepadoriu elgesiu trikdė visuomenės rimtį ar tvarką, padarė baudžiamąjį nusižengimą ir baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu“, – rašoma minėtuose kodeksų straipsniuose.