Ši diena pasirinkta neatsitiktinai. Tądien 1939-aisiais Čekoslovakijoje vyko studentų pasipriešinimas prieš vokiečių okupaciją. Daug studentų buvo areštuota ir sušaudyta, o daugiau nei tūkstantis jų išsiųsta į koncentracijos stovyklas.

Ilgai studentavęs, dabar pats dėstytojas, visiems gerai pažįstamas Henrikas Vaitiekūnas su „Žinių radiju“ pasidalino savo kaip dėstytojo patyrimais ir papsakojo, kokie yra dabartiniai studentai.

„Šiuolaikinis studentas, visų pirma yra protingas, kadangi moka daug kalbų, ne taip kaip mes mokėdavome tik vieną - rusų kalbą. Studentas šiandien yra protingas, išsilavinęs, gražus ir dėstytojas iš jo gali laukti visokių netikėtumų. Jeigu dėstytojo informacija sena, studentas nepatingi prieiti ir pasakyti, kad yra naujesnės informacijos. Jie yra labai mobilūs, judrūs, smalsūs. Ir tie, kurie sako, kad šiuolaikinis jaunimas nebe toks, tegu ateina ir pasižiūri, kad viskas su jais yra labai gerai“,- kalbėjo H.Vaitiekūnas.

„Dėstytojas nėra jokia šventa karvė ir nieko jis daugiau nežino, žino tiek pat, kiek studentai. Tik dėstytojas yra vyresnis ir todėl turi didesnę gyvenimo patirtį. Jie mane moko, o aš – juos. Procesas yra nenutrūkstamas“,- pridūrė pašnekovas.

Tiesa, H. Vaitiekūnas apgailestavo, jog vaikinai komunikacijos mokslus renkasi vangiai.

„Mane liūdina vienas dalykas, kad matau tik vieną kitą vyruko galvą. Vien tik merginos siekia aukštojo mokslo. Kartais manęs iš redakcijos paklausia: gal tu žinai, kokį gerą žmogų, kuris galėtų dirbti žurnalistikoje? Aš pavardinu tris pavardes ir man sako: ne, ne, mums žmogaus reikia, o ne mergaitės. Tai mergaitėms ir sakau, kad jų kelias labiau rožėmis su spygliukais klotas. Bet jos yra pareigingesnės, aktyvesnės. Tai vyrų aukštajame moksle reikėtų daugiau. Aišku jie labiau renkasi technologinius mokslus, logistiką. Tai viskas išsilygina. O taip yra todėl, kad vaikinai galvoja, jog komunikacijos mokslai nėra sunikūs. Nors gal taip ir yra“,- kalbėjo H. Vaitiekūnas.

Laida „Ryto espresso“ transliuojama darbo dienomis 6.05 val.
Visą laidos įrašą klausykite čia