Pasirodo, tėvai patingėjo ar pamiršo ateiti pasirašyti sutartis.

„Iki šiol vyksta intensyvus priėmimas į Vilniaus darželius. Nustebino tik tai, kad apie 20 proc. tėvų, kurie gavo pagal eilę savo vaikui vietą darželyje neateina pasirašyti sutarčių. Tai tos eilės, kurios mes galvojome labai didžiulės, jos labai rimtai pasistumia į priekį“, - „Žinių radijui“ sakė J.Pinskus.

Taip pat šiuo metu Vilniaus savivaldybėje pasiruošimo naujiems mokslo metams bumas. Likus kiek daugiau 10 dienų iki rugsėjo 1-osios, vis dar remontuojama daugelis Vilniaus mokyklų.

„Dabar remontuojame 65 mokymo įstaigas, tai ne visur spėjame. Kai kuriose mokyklose rugsėjo 1-ąją ir nespėsime, bet tai nėra daug“, - ramino J.Pinskus.

Kalbėdamas apie sostinės projektus, J.Pinskus teigė, jog iki kai kurių vilniečiams dar reikia priaugti.

„Kaip pavyzdžiui apie metro vieni galvoja gerai, kiti blogai. Bet padidėjus mūsų miesto gyventojų tankiui, viename lygyje viešasis transportas tikrai negalės tilpti. Gal mes po 10 metų sakysime, kodėl tada negalvojome apie metro? Nors visi šiai dienai kalba, kad metro nereikalingas ir ekonomiškai nenaudingas. Po 10 metų galbūt sakysime metro būtinas. Tas pats Gugenheimas irgi po 10 metų mums taps reikalingas“, - įsitikinęs J.Pinskus.

Laida „Prie pietų stalo“ transliuojama darbo dienomis 12.10 val.