Nuo pernykščio sausio ji pakeitė pavadinimą į „Pontem“. Praėjusių metų pabaigoje šiai sostinės bendrovei per teismą pavyko išsireikalauti didesnių vaikų maitinimo kainų, nesvarbu, kad ji Alytaus rajono savivaldybės skelbtą konkursą teikti maitinimo paslaugą rajono švietimo įstaigose laimėjo pasiūliusi didžiausią kainą. Sutartis turi baigtis šiemečio spalio pabaigoje. 

Alytaus rajono savivaldybės prieš trejus metus skelbtame konkurse teikti maitinimo paslaugą bendrojo lavinimo mokyklose ir ikimokyklinio ugdymo įstaigose dalyvavo keturios įmonės. Sėkmė lydėjo bendrovę „Smulkus urmas“ iš Vilniaus, pasiūliusią didžiausią kainą. Ji vaikus iki šiemečio spalio pabaigos sutiko maitinti už beveik 4 mln. 511 tūkst. litų. Kitos bendrovės pasiūlė nuo maždaug 100 tūkst. litų iki veik 1 mln. litų mažesnę kainą. Tačiau tada pasirinkta įmonių grupei „ŽIA valda“, kurios pagrindinis akcininkas yra buvusio Seimo nario Vidmanto Žiemelio sūnus Gediminas Žiemelis, priklausanti bendrovė „Smulkus urmas“. Nuo pernykščio sausio pastaroji bendrovė pasivadino „Pontem“. 

Alytaus rajono savivaldybės sutartis dabar jau su naujo pavadinimo bendrove dėl maitinimo paslaugos teikimo bendrojo lavinimo ir ikimokyklinio ugdymo įstaigose baigiasi šiemečio spalio pabaigoje.

Praėjusių metų pradžioje „Pontem“ kreipėsi į savivaldybės administraciją su prašymu perskaičiuoti teikiamų paslaugų kainas, nes pasikeitė bendras kainų lygis ir minimali mėnesio alga. Ši nuo sutarties pasirašymo iki pernykščio sausio padidėjo nuo 800 iki 1 tūkst. litų. Savivaldybė tokio verslininkų iš Vilniaus prašymo netenkino ir nurodė du pagrindinius motyvus - kainų didinimas nėra aiškiai aptartas sutartyje ir Viešųjų pirkimų tarnyba nedavė sutikimo perskaičiuoti kainas. 

„Pontem“, nesutikusi su savivaldybės motyvais, dėl sutarties pakeitimo ir kainų didinimo kreipėsi į Alytaus rajono apylinkės teismą. Teismas nebuvo palankus Alytaus rajono savivaldybei. Jis priėmė sprendimą, kuriuo vadovaujantis nuo pernykščio sausio turi būti 42 centais su PVM padidintos kainos atitinkamoms pozicijoms – pietums, pusryčiams ar priešpiečiams – vaikų maitinimui bendrojo lavinimo ir ikimokyklinio ugdymo įstaigose. Padidinus šias kainas, „Pontem“ atsirastų galimybė pasidengti nuostolius dėl padidėjusios minimalios mėnesio algos. Savivaldybė vietinio teismo sprendimo Kauno apygardos teismui neskundė. Savivaldybės taryba jau pritarė sutarties su „Pontem“ papildymui. O šis rajono valdžiai kainuos ir papildomas išlaidas. Iš šių metų vietinio biudžeto vaikų maitintojams už laikotarpį nuo pernykščio sausio iki šiemečio vasario teks atiduoti per 78 tūkst. litų. Iki sutarties su Vilniaus bendrove pabaigos - dar apie 50 tūkst. litų.