„Lietuvos žinios“ rašo, kad baiminantis lėšų stygiaus kai kurių šalies savivaldybių pedagogams jau pasiūlyta patiems rasti taupymo būdų, kad jie neliktų be atlyginimų, o kitur papildomų lėšų žada atseikėti pati vietos valdžia. Tuo metu Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto (ŠMKK) pirmininkė Audronė Pitrėnienė LŽ prasitarė, kad jau svarstoma galimybė įvesti ne mokinio, o klasės krepšelius. Esą tuomet nebeliktų minėtų problemų.

Seimo ŠMKK pirmininkė A.Pitrėnienė LŽ pripažino, kad šiuo metu egzistuojanti mokinio krepšelio finansavimo tvarka „nėra tobula“.

„Prie šio klausimo grįšime kitąmet ir galbūt priimsime visiškai kitokius sprendimus dėl švietimo sistemos finansavimo“, - teigė parlamentarė. Anot jos, jau gauta pedagogų profesinių sąjungų siūlymų įvesti ne mokinio, o klasės krepšelius. Tikimasi, kad įvedus naują tvarką nesusidarytų tokių situacijų kaip dabar. „Žinoma, dar reikės atlikti įvairius vertinimus, analizes, tačiau ta linkme jau einama ir dėl to tariamasi“, - sakė Seimo ŠMKK pirmininkė.

Kai kurios mokyklos praneša, kad gruodį joms pristigs moksleivio krepšelio lėšų pedagogų atlyginimams mokėti. Informacijos apie mokinio krepšelio lėšų stygių pedagogų atlyginimams Lietuvos švietimo profesinė sąjunga (LŠPS) sulaukia iš visų šalies regionų, ypač smulkiųjų ir kaimiškųjų savivaldybių.