Šįmet šventinę nuotaiką kiek aptemdė purškiantis lietus ir rudeniška žvarba. Kolonos priekyje žygiavo šokėjos, trimitininkai bei laikinasis VU rektorius profesorius Jūras Banys su komanda. Kiekvienas eisenoje dalyvavęs fakultetas stengėsi išsiskirti dekoracijomis ir skanduojamais šūkiais.

„Aš vis tiek studijuosiu savo Vokiečių gatvėj“, „Kelią valdžiai“, – skandavo Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto studentai. Gamtos mokslų fakulteto studentai rėkė „Žolė“, būsimi medikai nešė didžiulį švirkštą.

„Nelaikyk pinigų kojinėje. Investuok“, – ragino Ekonomikos fakulteto studentai, ant automobilio stogo vežę „milijardą iš šešėlio“. Eidami ekonomistai metėsi imituojamais pinigų maišais.

„Stokit, panelės, į fiziką. Fizika – ne rizika“, – ragino Fizikos fakulteto atstovai.

Studentas: nesvarbu, kad negausiu darbo – svarbu, kad būtų įdomu studijuoti

„Galvojau, ką studijuoti, kad būtų įdomu 10 metų mokytis – nesvarbu, kad paskui negaučiau darbo – svarbu, kad nesigailėčiau, būtų įdomu ir save atrasčiau“, – DELFI pasakojo Filologijos fakulteto vėliavą nešęs Mantas. Jis VU pasirinko lietuvių filologijos studijas.

Odontologiją studijuosianti pirmakursė Greta į eiseną atvyko pasipuošusi baltu mediko chalatu. Baltas apdaras praverčia ne tik eisenoje – jis bus reikalingas ir paskaitose. 

„Norėjau perspektyvios specialybės, kad studijas baigusi turėčiau ateitį. Tai yra tai, ko norėjau – manau, odontologai šiais laikais nesiskundžia“, – kalbėjo į valstybės finansuojamą vietą įstojusi Greta. Iš vyresniakursių studentų ji girdėjo, kad studijuoti teks sunkiai. 

Antrakursė istorikė Agnė pasakojo į eiseną atėjusi susitikti su draugais ir linksmai praleisti laiko.
„Istorijos fakultetas garsėja ne tik alumi, bet ir gerais santykiais, vienas kito palaikymu. Puikūs dėstytojai, kurie patys rašo knygas“, – tvirtino pašnekovė.