Klaipėdos miesto pedagogų teigimu, per dešimtmetį tokių vaikų pasitaiko vos vienas kitas, rašo „Klaipėda“. Paauglio gabumai chemijai tokie išskirtiniai, jog norėdamas tobulėti, gilinti žinias bei siekdamas demonstruoti aukštesnio lygio pasiekimus D.Drakšas peršoko vieną klasę.

"Mokytojų ir tėvų paskatintas nusprendžiau, kad gyvenime reikia taupyti laiką. Už dešimtos klasės programą atsiskaičiau eksternu. Dalykai, su kuriais neketinu sieti ateities, pavyzdžiui, lietuvių kalba, istorija, geografija, atimdavo brangias valandas, kurias dabar galėsiu skirti svarbesnėms disciplinoms", – aiškino vaikinas ir pridūrė, kad vyresni bendraklasiai jo negąsdina, nes daugelį jų moksleivis pažįsta.

Paauglys prisipažino, kad mokykliniai vadovėliai jam nėra įdomūs. Didesnę naudą atneša mokslinė literatūra, kurią jaunuolis skaito anglų kalba. Tiksliųjų dalykų pamokose vaikinui pakanka atidžiai klausytis. Kiek daugiau laiko atima humanitariniai bei socialiniai mokslai, tačiau į juos D.Drakšas koncentruojasi mažiau.

Penkiolikmetis pripažino, kad kartais bendraudamas su mokslo draugais pasijunta lyg balta varna. Atsakingas požiūris į ateitį, puikūs rezultatai ir aukštesnio lygio žinios stebina bendraklasius. "Kartais tenka patirti jausmą, jog esu kiek kitoks. Žinau, kad tam tikri dalykai man sekasi lengviau, o rezultatai kartais geresni nei aplinkinių. Netikėtas peršokimas per klases nustebino bei sutrikdė draugus. Galbūt bendraklasiai nenorėjo, kad palikčiau juos", – svarstė ypatingų gabumų vaikinas. Savo ateitį vaikinas sieja su chemijos mokslu. Matydamas geresnes perspektyvas užsienyje, studijuoti jis norėtų Anglijoje.

Klaipėdos miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė pripažino, kad jauniesiems talentams ir jų tėvams prieš peršokant klases reikėtų pagalvoti, ar vaikas nepatirs diskomforto dėl to, kad pateks į vyresnių bendramokslių būrį. "Trylikamečio ir šešiolikmečio fizinė ir dvasinė branda skiriasi. Esu girdėjusi apie atvejus, kai į aukštesnę klasę perėjęs vaikas nepritapo ir vėliau gailėjosi. Galbūt iš moksleivių nereikėtų atimti vaikystės", – sakė L.Prižgintienė.