Neabejojama, kad šiemet bus panašiai, tačiau daugėja į užsienį išvežamų vaikų, rašo „Šiaulių kraštas“. Šiauliuose pagal tėvų prašymus parama jau yra skirta per 1 200 mokinių - ir mokinio reikmenims įsigyti, ir gauti nemokamą maitinimą, kai prasidės mokslo metai.

Akmenės rajone iki praėjusios savaitės paremta 280 šeimų, kuriose auga 540 mokyklinio amžiaus vaikų. Joniškio rajone parama skirta 600 mokinių, Radviliškio rajone - 700, Šiaulių rajone - 800 mokinių. Mokinio reikmenims skiriama po 156 litus.

Dėl šios vienkartinės paramos ir nemokamo maitinimo šeimos gali kreiptis, kai pajamos vienam šeimos nariui nesiekia 525 litų.

Šiaulių rajone, pasak Socialinės paramos skyriaus vyriausiosios specialistės Vidos Lenkauskienės, šiemet, kaip niekada anksčiau, mokinių mažėja dėl emigracijos.

"Žinome apie tai, nes tėvai praneša, kad atsisako vaikui skirto nemokamo maitinimo - išsiveža į užsienį, ir tokių yra nemažai", - teigė specialistė.

"Mūsų vaikai mokslo metus pradės Norvegijoje, Airijoje ar Londone", - sakė Akmenės rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Vytautas Juozapavičius. Pasak jo, dėl to "seniai reikia skambinti pavojaus varpais".

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)