Du universitetai – Mykolo Romerio Lietuvoje ir Donseo Pietų Korėjoje – jau nuo kitų metų žada rengti skaitmeninio turinio specialistus, kurie, baigę bakalauro studijas, gaus abiejų universitetų diplomus.

„Skaitmeninis turinys – ateities pramonės šaka, turinti didelį potencialą, tokį turi ir Lietuva. Jūsų šalyje išplėsta informacinių technologijų infrastruktūra, o tai reikšmingas veiksnys lyginant jūsų šalį su kitomis. Šis susitarimas atvers naujas galimybes Korėjos ir Lietuvos bendradarbiavimui“, – tvirtina Pietų Korėjos Donseo universiteto rektorius Jekukas Changas.

Naujoji programa orientuota į pažangiausių 5D technologijų ir programinės įrangos taikymą žaidimų, skaitmeninės animacijos ir filmų produkcijos srityse, todėl studijuojantieji susipažins su kūrybiškumo, dizaino, menų studijomis, studijuos pažangiąsias informacines technologijas, socialinius tinklus, prekės ženklų ar reklamos kūrimą. Studentai kelerius metus studijuos Romerio, vėliau dvejus metus – Donseo universitete.

„Pirmuoju tikslu mes norime sujungti technologijas su socialiniais mokslais, su socialine aplinka ir sukurti kažką socialinių mokslų srityje, nes grynųjų specialistų, inžinierių ekonomistų, teisininkų, jau praktiškai užtenka, tai dabar sujungiant žinių blokus norime, kad žinios eitų paskui karjerą“, – sako M. Romerio universiteto rektorius prof. dr. Alvydas Pumputis.

Pasak rektoriaus, skaitmeninio turinio specialistų poreikis – milžiniškas. Pusšimtis tarptautinių kompanijų jau dabar galėtų įdarbinti mažiausiai 500 žmonių per kelias savaites, o jų alga siektų nuo 100 tūkst. iki 300 tūkst. litų per metus.

Vienas projekto iniciatorių – „Užupio kūrybinis klasteris“, jau dabar įsipareigoja būsimuosius absolventus įdarbinti, ir ne tik Lietuvoje.

„Pietų korėjiečiai yra Nr. 1 pasaulyje skaitmeninės industrijos ekspertai, ruošėjai. Tai vienas labiausiai technologiškai ir metodiškai patyrusių regionų toje srityje, ir jų žinių atėjimas į mūsų europinę kultūrą, būtų didžiulis žingsnis šalies ir skaitmeninės šalies vystymuisi“, – teigia asociacijos „Užupio kūrybinis klasteris“ prezidentas Vytautas Ratkevičius.

Į naująją studijų programą nuo kitų metų žadama priimti visus norinčiuosius, tiesa kol kas dar nežinoma nei kiek kainuos studijos, nei ar jos bus finansuojamos valstybės.