Kaip DELFI jau rašė, praėjusį penktadienį geografijos mokytoja Irena Skališienė su mokyklos direktoriaus žmona Ona Šiušiene viešai susikibo dėl direktoriaus Algirdo Šiušo sūnui parašyto ketverto.

Į mokyklą antradienį nuvykusios specialistės susipažino su mokytojų raštiškais pasiaiškinimais, su jomis bendravo. Savivaldybės atstovė mokykloje užtruko visą dieną.

„Kaip ir kiekvienas tėvas, mokyklos direktoriaus žmona yra mama. Kiekvienas tėvas turi teisę pasidomėti savo vaiko pasiekimais, tad ir atėjo pasidomėti situacija. Jos abi neneigia, kad žodžių griežtesniu tonu viena kitai pasakė. Tačiau pabaiga tokia, kad mokytojos viena kitai paspaudė ranką, išsiskyrė tikrai draugiškai“, – DELFI sakė Vandžiogalos mokyklą kuruojanti savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vyr. specialistė Jolanta Jankauskienė.

J. Jankauskienės teigimu, konflikto metu mokinių klasėje nebuvo, tad jie esą nieko negirdėjo. Abi mokytojos neigė buvusį susistumdymą. Specialistei šioje situacijoje labiausiai gaila vaiko – ji klausia, kaip direktoriaus sūnui dabar jaustis mokykloje.

Savivaldybės specialistės kol kas nešnekėjo su mokiniais ir nesigilino, ar pagrįstai geografijos mokytoja vertina vaikus, ar tikrai, kaip sakė direktorius A. Šiušas, I. Skališienė tyčiojosi iš jo sūnaus. Jos išsiaiškino, kad aštuntokai vykdė Europos dienai skirtą projektą – vaikai turėjo pasirinkta forma pristatyti šalis, iš pristatymo turėjo būti aišku, kokia šalis pavaizduota. Vertintas ne piešinys, o kūrybinis darbas ir šalies pristatymas.

Tačiau ar mokykla paprasčiausiai nesiekia užglaistyti skandalo ir mokytojos tikrai sako tiesą? Specialistės nuomone, žiniasklaidą apie konfliktą informavęs žmogus neįsigilino į situaciją. J. Jankauskienė stebisi, kad laišką parašęs žmogus kreipėsi ne į Švietimo skyrių, o į žurnalistus.