Prieš metus moksleiviai sakė norėję parodyti visai Lietuvai, kad Kovo 11-oji – šventė, kurią galima paminėti be eitynių ar formalaus dalyvavimo miesto renginiuose. „Rasos“ gimnazistų pavyzdžiu šiemet sekė ir daugybė kitų Kauno mokyklų.

„Tikimės, kad tai taps gražia ne tik Kauno miesto, bet ir visos Lietuvos mokyklų tradicija. Jau ir pernai nenorėjome žygiuoti eisenose, todėl sugalvojome Kovo 11-ąją paminėti kitaip, šokome flashmobą su vėliavėlėmis. Mūsų pavyzdžiu šiemet pasekė ir kitos mokyklos“, - pasakoja Kauno VDU „Rasos“ gimnazijos moksleiviai.

Egidijus Sipavičius, Džineta Šablauskienė ir Arūnas Žemaitaitis

Šiemet minėtos gimnazijos šventinė akcija vyko mokyklos prieigose. Čia buvo uždaryta P. Lukšio gatvės dalis, mat 900 moksleivių flashmobas buvo filmuojamas. Bendruomenė su didžiuliais lagaminais ir krepšiais, skambant „aerouosto “ lėktuvų ūžesiui, išėjo iš mokyklos kiemo ir sustojo ant abiejų gatvės šaligatvių. Gimnazistai improvizavo emigruojantį iš Lietuvos jaunimą ir šoko pagal Egidijaus Sipavičiaus atliekamą dainą „Pagaminta Lietuvoje“.

Filmavimo metu į renginio sūkurį senoviniu automobiliu „Eldorado“ atvyko ir pats dainininkas Egidijus Sipavičius su Lietuvos trispalve. Greta jo sėdėjusios gimnazistės automobilyje vežėsi trispalvį paukštį, pagamintą iš helio balionų.

Visame Kalniečių mikrorajone garsiai skambėjo dainos žodžiai: „Kas yra mums Lietuva, galvok širdim. Ne žemėlapio skylė ir ne vyriausybė. Atsisėsk ant akmens, pagalvok, kas esi ir neliesk dar kol kas lagamino!“

Kauno VDU "Rasos" gimnazijos bendruomenė

„Buvome įpratę elgtis taip, kaip visi – dalyvauti eisenose, klausytis nuobodžių kalbų. Mes esame kitokie, mūsų karta – ne tokia, kaip vyresnieji. Norėjome, kad Kovo 11-oji iš tiesų būtų šventė, o ne formalumas. Flashmobas – bendra mūsų ir mokytojų idėja. Šiemet viskas praėjo puikiai, visiems buvo linksma. Neabejojame, kad ir kitais metais sugalvosime ką nors įdomaus. Tikimės, kitų mokyklų moksleiviai taip pat bus išradingi“, - pasakojo „Rasos“ gimnazijos moksleivės.

Moksleiviams šokant pagal E. Sipavičiaus kūrinį, į dangų pakilo 500 tautinės vėliavos spalvų balionų, simbolizuojančių Nepriklausomą Lietuvą, viltį ir tikėjimą jos ateitimi.

Netradicinės akcijos tikslas - įnešti jaunatviškumo, linksmumo į Kovo-11osios šventimą.

Kauno VDU „Rasos“ gimnazijos flashmobas - DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (305)