Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras kiekvieną dieną renka duomenis apie į bendrojo lavinimo mokyklas neatvykusius moksleivius.

„Tai, kad tiek vaikų neatėjo į mokyklą, nebūtinai byloja apie tai, kad visi jie serga gripu ar peršalimo ligomis. Patirtis rodo, kad daugelis tėvų, baimindamiesi galimo užsikrėtimo, savo atžalas tiesiog palieka namuose“, - pasakojo Klaipėdos m. visuomenės sveikatos biuro Vaikų ir jaunimo sveikatos priežiūros specialistė Diana Butkienė.

Daugiausia moksleivių trečiadienį į pamokas neatėjo I. Simonaitytės pagr. Ir „Saulėtekio“ pagr. mokyklose – čia pamokose nedalyvavo trečdalis moksleivių. Taip pat didelis nelankomumas fiksuojamas A. Rubliovo pagr. mokykloje (28,6 prc.) ir „Gilijos“ pradinėje mokykloje (28,5 proc.).

Ligos mažiausiai palietė S. Dacho progimnaziją – pamokose nedalyvavo 4,8 proc. moksleivių. M. Gorkio pagr. mokykloje trūksta 7,5 proc. moksleivių.

Trečiadienį į pamokas uostamiestyje neatėjo 2593 moksleiviai. Iš viso Klaipėdos bendrojo lavinimo mokyklose mokosi 16 867 vaikai.

Informaciją apie į mokyklas neatėjusius moksleivius Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras atnaujins kiekvieną rytą. Reguliariai duomenis pateikia 32 uostamiesčio bendrojo lavinimo mokyklos. Informaciją surenka mokyklose dirbančios visuomenės sveikatos priežiūros specialistės.