"Čia didžiulė problema, Lietuvoje yra tokia situacija, kad apie tai nėra kalbama, tėvai net nežino, ko jie nežino. Aš manau, kad čia reikia dar labai daug padirbėti, kad tėvai suprastų, kad jie turi gilinti žinias", - per spaudos konferenciją teigė S.Burvytė.

Viešajai įstaigai "Vaikų ugdymas" vadovaujanti S.Burvytė sako bendraudama su vaikų tėvais girdinti, kad jiems trūksta šių įgūdžių.

"Dažnai tėvai sako: "mes skaitome daug literatūros, matome, kad vaikų mušti negalima, bet kito instrumento mums niekas nepasako". Todėl labai svarbu tėvams suteikti savalaikes žinias", - teigė ji.

Pasak S.Burvytės, keliuose šalies darželiuose vykdomas tėvų švietimas, pastaruoju metu tokia galimybe susidomėjo ir daugiau darželių, "nes mato, kad vaikai turi elgesio problemų, ir tėvai nežino, kaip elgtis".

Tačiau, anot jos, tėvus, kuriems iš tiesų trūksta tėvystės įgūdžių, į specialius kursus pritraukti sunku.

"Į tuos mokymus pirmiausia ateina - čia jau praktika parodė - tie tėvai, kurių vaikai neturi problemų, o tėvai ateina į mokymus ir užduoda begalę klausimų. O papildoma iniciatyva reikalinga ir papildomos jėgos, kad prisikviestume tuos tėvelius, kurių vaikai turi problemų. Mes turime ieškoti būdų, kaip tuos tėvus pritraukti, kaip juos sudominti, motyvuoti", - sakė lektorė.