Tai numatančias Transporto lengvatų ir Švietimo įstatymo pataisas Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo Seimo narys konservatorius Jurgis Razma.

"Įstatymų projektą (alternatyvų Seimo nario Broniaus Paužos įregistruotam projektui) paskatino siekis prasmingiau reglamentuoti mokinių važiavimo išlaidų kompensavimo klausimus palankiausiu kaimuose ar miesteliuose įsikūrusioms mokykloms būdu", - sako J. Razma.

Pasak jo, priėmus siūlomas nuostatas būtų panaikinti prieštaravimai ir nuostatų dubliavimaisi Švietimo ir Transporto lengvatų įstatymuose.

Anot J. Razmos, šiuo metu važiavimo išlaidų kompensavimo klausimai reglamentuojami prieštaringai: vienaip - Švietimo įstatyme, kitaip - Transporto lengvatų įstatyme, neišspręstas mokinių, norinčių važiuoti iš miesto į kaimo mokyklą, išlaidų kompensavimo klausimas.

J. Razma tikisi, kad įstatymų pataisų įgyvendinimas turėtų nepareikalauti papildomų lėšų, nes, iš vienos pusės, jos taupomos, kai nustatomas pavėžėjimas tik iki artimiausios mokyklos, iš kitos pusės, šiek tiek didėja numačius išlaidų kompensavimą ir iš miesto į kaimą važiuojantiems mokiniams.