Naujienų portalo DELFI skaitytojai kviečiami balsuoti už labiausiai patikusius piešinius iki spalio 19 dienos. Daugiausiai portalo lankytojų simpatijų pelnęs piešinys gaus specialų DELFI prizą. Be to, vertinimo komisija iš visų pateiktų piešinių išrinks po 1 geriausią darbą kiekvienoje amžiaus grupėje (1, 2, 3 ir 4 klasės).

Nugalėtojai bus apdovanoti spalio 25 dieną Lietuvos Respublikos prezidentūroje.





„Mūsų mokykla Konstitucijos egzamine dalyvauja nebe pirmą kartą: mažieji su džiaugsmu piešia, vyresnių klasių moksleiviai – sprendžia testines užduotis. Džiaugiamės, kad Lietuvoje yra tokia akcija – Konstitucijos egzaminas. Į jį žiūrime rimtai, mokinius skatiname egzaminui pasirengti atsakingai – juk žinoti Konstituciją yra labai svarbu. Ir šiemet su mažiausiais mokiniais daug kalbėjome apie tai, kas yra Konstitucija, kuo ji svarbi mums visiems. O dabar nekantraujame sulaukti rezultatų: vaikams yra didžiulė garbė ir džiaugsmas būti įvertintais tokia gražia proga“, – kalbėjo Lazdijų rajono Krosnos mokyklos mokytoja Audronė Pileckienė. 

Konstitucijos egzamino organizatoriai primena, kad vyresni dalyviai Konstitucijos egzaminą laikė spalio 4 d., spręsdami testus. Į antrąjį egzamino etapą, kuris vyks spalio 18 d., pateko apie 900 Lietuvos piliečių, egzaminą laikiusių miestų ir rajonų savivaldybėse, mokyklose, universitetuose, Seime, laisvės atėmimo vietose. Antrajame egzamino etape dalyvių lauks 19 testinių užduočių ir vienas atviras klausimas.

Konstitucijos egzamino dalyvių atsakymus vertins ir nugalėtojus išrinks speciali komisija, kuriai šiemet pirmininkauja Aukščiausiojo Teismo pirmininkas Gintaras Kryževičius. Geriausias teisines žinias turinčius Lietuvos piliečius iškilmingoje ceremonijoje spalio 25 d. pasveikins Konstitucijos egzamino globėja Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir Teisingumo ministras Remigijus Šimašius. Nugalėtojams taip pat atiteks egzamino organizatorių bei rėmėjų įsteigti prizai.

Konstitucijos egzaminą jau šeštus metus inicijuoja teisingumo ministerija. Projekto partneriai: Mykolo Romerio universitetas ir europarlamentaras L. Donskis. Informaciniai partneriai: naujienų portalas DELFI, Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija, „Verslo žinios“.

Konstitucijos žinias pasitikrinti galima ČIA.