Pranešime skelbiama, kad nuo šiol LMTA ir VU akademinės bendruomenės pradės užtikrintą bendradarbiavimą, skatinantį intelektualių, kūrybingų, socialiai atsakingų ir harmoningų asmenybių ugdymą.

Per sutarties pasirašymo ceremoniją VU rektorius prof. Benediktas Juodka pabrėžė bendradarbiavimo svarbą šalies aukštųjų mokyklų konkurencijos sąlygomis: „Konkurencija yra sveikas dalykas, tačiau kooperacijos ir veiksmų koordinavimo tarp aukštųjų mokyklų tikrai trūksta. Ši sutartis yra teisinė galimybė daugiau bendrauti“, - teigė B. Juodka.

LMTA rektorius prof. Zbignevas Ibelhauptas džiaugėsi bendradarbiavimo įtvirtinimu istorinėje Lietuvos kultūros, valstybingumo vietoje. „2013 metais aštuoniasdešimtmetį švęsianti Lietuvos muzikos ir teatro akademija yra žymiai jaunesnė už šimtmečius skaičiuojantį universitetą, tačiau akademija tikrai gali pasigirti jos išugdytų menininkų indėliu į šalies kultūrą. Sieksime padaryti viską, kad mūsų mokslo įstaigų bendradarbiavimas būtų ne tik formalus ir taptų vaisingas abiem šalims“, - sakė Z. Ibelhauptas.

LMTA ir VU apsisprendžia rengti bendras studijų programas, sudaryti sąlygas studentams rinktis universitete ar akademijoje siūlomus dalykus, mokslo ir pedagoginiam personalui bendradarbiauti leidžiant vadovėlius, metodinę medžiagą ir kt. LMTA turės galimybę VU erdvėse rengti savo studentų spektaklius, koncertus, kūrybinių darbų pristatymus ir kitus renginius. VU atstovai bus kviečiami vadovauti ir recenzuoti LMTA studentų baigiamuosius darbus.

Taip pat bus skatinamas bendrų tarptautinių ir nacionalinių projektų rengimas ir vykdymas, plėtojama bendra mokslo taikomoji veikla ir mokslo ir meno tyrimai, organizuojami bendri seminarai ir konferencijos.