„Šiandien žingsnį artimos partnerystės link žengia du universitetai, neabejotinai esantys tarp geriausių savo šalyse. Užsienio reikalų ministerija tai vertina kaip itin gerą žinią, nes vieni iš strateginių Lietuvos ekonominės diplomatijos ir URM tikslų yra šalies ir jos partnerių intelekto išteklių telkimas, akademinio bendradarbiavimo skatinimas per jungtines studijų programas, dalinimąsi žiniomis, personalo judėjimą bei sąlygų sukūrimas šiame amžiuje esmine tampančiai mokslo ir verslo partnerystei puoselėti“, - teigė E.Ignatavičius.

Kaip konkretų tokios partnerystės pavyzdį viceministras paminėjo jau kitų metų pavasarį suplanuotą Hjustono universiteto magistrantūros kurso verslo administravimo vadovams (Executive Masters of Business Administration) dalyvių vizitą į Lietuvą.

VGTU Senato salėje memorandumą pasirašė VGTU rektorius Alfonsas Daniūnas ir Hjustono universiteto viceprezidentas tyrimams ir technologijų perdavimui Rathindra Bose‘as.

E.Ignatavičius pažymėjo, kad Hjustono universiteto profesoriai apsilankys Vilniuje rugsėjo 12–14 d. vyksiančiame forume „Life Sciences Baltics 2012“, kuriame pažangiausios Baltijos regiono mokslo šakos pirmą kartą bus taip ryškiai pristatomos pasauliui.

Universitetų atstovai padėkojo URM už aktyvų ir tęstinį dalyvavimą šioms akademinėms institucijoms užmezgant kontaktus. Pasak E. Ignatavičiaus, URM ir ypač Lietuvos ambasada JAV tikslingai dirbo stiprinant šį bendradarbiavimą.

„Džiaugiamės, kad prie jo prisideda ir Lietuvos garbės konsulas Hjustone Williamas C. Altmanas bei aktyvi Hjustono lietuvių bendruomenė. Vieningas diplomatų, garbės konsulų bei šviesių Lietuvos protų tėvynėje bei užsienio valstybėse darbas yra ir tolesnių sėkmingų projektų pagrindas“, - sakė E.Ignatavičius.

Viceministras taip pat palinkėjo, kad Lietuvos ir JAV universitetams pavyktų krepšinio pavyzdžiu suburti mokslininkų „svajonių komandą“.

Hjustono miestas ir jame įsikūrusios mokslo įstaigos pastaraisiais metais iškilo kaip vienas iš sparčiausiai augančių JAV mokslo ir verslo centrų. Didelį dėmesį mokslo tiriamosioms institucijoms Hjustone skiria ir čia besitelkiančios JAV energetikos kompanijos. Su kai kuriomis iš jų Lietuva yra užmezgusi glaudžius ryšius.