Artūras Zuokas žino, kad tūkstančiai vaikų nepatenka į darželius. Problema, aktuali visoms šeimoms, auginančioms ikimokyklinio amžiaus vaikus, patraukė mero dėmesį. Sujudo sukruto savivaldybė, besirūpindama mažaisiais. Vaikų daug – o darželių naujų nėra. Ir sumąstė meras, kad ten, kur telpa vienas vaikas – tilps ir antras. Galbūt net ir trečias.

Nusispjovė miesto galva ant visų higienos normų (šiuo atveju higienos normos 75:2010) ir ikimokyklinių įstaigų grupės stebuklingai atsirado vietų! Nuo šiol šimtai Vilniaus vaikučių galės leisti dienas darželiuose, o ne su pogrindinėmis auklėmis. Argi ne stebukladarys tas mūsų meras?

Nuo šiol, tėveliai, pamirškite visas higienos normas, šie popieriukai savivaldybėj, matyt, tualetinio popieriaus lygio. Dėl tokio atsainaus požiūrio į priimtus įstatymus ir vaikų sveikatą, Vilniaus darželiuose grupės išsiplėtė net iki 26 vaikų, kai jų turėtų būti ne daugiau 20. Auklėtojų, be abejo, nepadaugėjo. Nepadaugėjo ir ploto grupėse.

Kalbu apie konkretų darželį Justiniškėse, kur mažoje patalpoje nuo šiol diena iš dienos trinsis net 26 vaikai. Pavadinkime juos nykštukais. Nes taip juos įsivaizduoja Vilniaus meras. Keturmečiai nykštukai, kurių tėvams sekamos pasakaitės.

Kas pasakys Zuokui, kad karalius – nuogas?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!