Šiauliuose knygyne sutikta trečioko mama sako vien už pratybų sąsiuvinius jau sumokėjusi 102 litus. Moteris į parduotuves nešasi sąrašą, ką dar reikia nupirkti. Pradinuko mama jau suskaičiavo, kad per vasarą ji privalėjo sutaupyti maždaug 500 litų, kad vaikas pradėtų mokslo metus jiems pasiruošęs.

Tame pačiame knygyne sutikta kito pradinuko močiutė skaičiuoja anūko mokslo metams jau išleidusi 170 litų.

Šeimos sako, kad jeigu vaikui reikia nupirkti viską - nuo naujų batelių iki pieštuko - išlaidos išauga iki 600-700 litų. Kai kurias šeimas gelbsti tai, kad galima sutaupyti rūbams, jeigu šeimoje yra vyresnių vaikų. Tuomet nereikia pirkti naujos sportinės aprangos. Ir tai tik tuo atveju, jeigu mokykla ar klasė nereikalauja vienodų drabužėlių.

Mokyklose populiarėjo individualios uniformos. Jeigu mokykla pasitvirtinusi tokią tvarką, vien švarkas gali atsieiti iki 200 litų, jei mama moka siūti pati, žinoma, pigiau.

Kai kurios kalbintos šiaulietės sako, kad kuprines perka brangesnes, mat jau pasimokė, kad, kaip sakoma, taupus moka du kartus - prastesnė kuprinė suplyšta mokslo metams neįpusėjus.

Ne viena mokinuko mama paminėjo, kad į išlaidas reikia įskaičiuoti ir gėles. Pastebėta, kad jų kainos prieš rugsėjo pirmąją šoka beveik dvigubai.

Mokinukų mamos džiaugiasi nebent tuo, kad šiuo metu parduotuvėse nėra eilių, reikalingus daiktus galima išsirinkti nesistumdant eilėse. O ir reikmenų dar netrūksta. Net pratybų sąsiuvinių, pavyzdžiui Šiauliuose, netrūksta. Kalbintos moterys sako, kad nupirko visus, kurių ieškojo.

Šaltinis
Temos
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)