"Metus vyko derybos su Lietuvos muzikos ir teatro akademija, jie geranoriškai priėmė sprendimą teatro prašymu suformuoti kursą "Vaidyba II". Vyko stojamieji bendra tvarka, ir dabar yra priimta 14 žmonių į valstybės finansuojamas vietas", - sakė R.Vikšraitis.

Pasak jo, studentai neįsipareigoja po studijų dirbti būtent šiame teatre, bet tikimasi, kad dalis jų papildys J.Miltinio dramos teatro aktorių trupę.

"Tų jaunų žmonių įsipareigojimų kaip ir nėra, bet čia toks perspektyvinis planas, kad mes ruošiame vietas, bendrausime, jie ruošis vaidinti, ir jeigu bus gerų ir norinčiųjų, tada labai lauksime, nes reikia tą trupę formuoti ir pildyti, prisiderinti, kaip pasaulyje yra - kad nebūtų skylių, amžiaus tarpų, kad būtų įvairaus plano žmonių, nes pjesių yra įvairių", - teigė R.Vikšraitis.

"Mokslo pradžia yra Vilniuje, o toliau žiūrėsime, kaip mums seksis bendrauti, susitarti, kokie bus mūsų planai derinami ir požiūriai kiekvieno jauno žmogaus", - sakė jis.

Apie J.Miltinio teatrui renkamą kursą BNS patvirtino ir LMTA Studentų priėmimo komisijos atsakingasis sekretorius Rolandas Aidukas.

"Yra toks pirminis sumanymas rinkti Panevėžio J.Miltinio teatrui. (...) Bet sutartyje jokių įsipareigojimų nėra - jie galės dirbti, kur norės", - BNS sakė R.Aidukas.

Panevėžio teatro vadovo R.Vikšraičio žiniomis, kursui galbūt vadovaus garsi aktorė Eglė Gabrėnaitė, jis pats teigė studentams nedėstysiantis.

"Mano žiniomis, Eglė Gabrėnaitė sutinka vadovauti kursui. (...) Nors aš esu profesionalus pedagogas, turiu lektoriaus statusą, deja, mano pareigos ir krūvis neleidžia šiandien to padaryti. Nemanau, kad blogiau ką nors dėstyčiau, bet šiuo atveju yra kaip yra, be to, tai yra Vilniuje", - kalbėjo R.Vikšraitis.

Tuo metu R.Aidukas teigė, kad kurso vadovas turėtų būti aktorius Saulius Bareikis.

"Bareikis turėtų būti (vadovas - BNS). Galbūt pasikeitimų kažkokių bus, dar kol kas kažkokios konkrečios informacijos nelabai ir galėtume suteikti", - sakė jis.

Planus ugdyti naujus aktorius Panevėžio teatrui giria miesto meras Vitalijus Satkevičius.

"Tai gera žinia, su tuo sieju viltis, kad J.Miltinio teatras atgims, susitaikys", - BNS sakė meras.

Dėl specialiai J.Miltinio teatrui renkamo kurso piktinosi kai kurie šio teatro aktoriai. Teatro vadovas savo ruožtu tikina, kad nauji jauni aktoriai teatrui būtini.

"Pasakykite aktorių, pažiūrėkite jo įgyvendintus darbus, pasižiūrėkite jų lygį, ir suprasite, kodėl yra jų nepasitenkinimas. Nė vienas aktorius, kuris savo darbu pasiekė ką nors ir tikrai sukūrė gerų vaidmenų, nė vienas nesipriešins, kad reikia jaunų žmonių. O jei žmogui pačiam nesiseka, tas kartais pasitaiko, kad norisi ir pačiam koją pakišti", - kalbėjo R.Vikšraitis.

Dramos teatras Panevėžyje oficialiai veikia nuo 1941 metų. Jį itin išgarsino čia dirbęs režisierius Juozas Miltinis. Jo vardu teatras pavadintas 1995 metais.