Išsilavinimas:
Kauno Jono Jablonskio vidurinė mokykla; Teisės studijos Vilniaus universitete; Europos teisės magistro laipsnis Stokholmo universitete; Baltic Management Institute Executive MBA (Verslo vadybos magistras)

Sėkmingiausios pamokos: anglų kalbos, literatūros ir chemijos pamokos. Iki šiol prisimenu fizikos pamokas, kurias mokytojas dėstė iš savo paties tik mūsų mokyklos mokiniams parengto vadovėlio.

Kada ir kaip nusprendėte tapti teisininke?

Teisė nebuvo mano vaikystės svajonė. Dvyliktoje klasėje pasirinkau studijas, kur stojo gabiausi moksleiviai su aukščiausiais konkursiniais balais. Žinoma, iš pradžių nelabai daug ką supratau apie teisę, o Konstitucijos ar įstatymų tekstai buvo sausi ir sunkūs, bet pati profesija atrodė įdomi, sėkminga ir paklausi. Man labai pasisekė, jog tuo metu rinkoje trūko teisininkų, ir tik įpusėjusi studijas jau galėjau pradėti dirbti.
 
Šiuo metu esate vienos didžiausių Lietuvoje advokatų kontoros partnerė. Kaip siekėte šios karjeros?

Pirmame ir antrame kurse kartais versdavau iš anglų kalbos, tačiau nuolatinio darbo neturėjau. Trečiame kurse įsidarbinau didžiausioje verslo teisės kontoroje Lietuvoje, kurioje dirbu iki šiol. Iš pradžių buvau teisininko asistentė, o penktame kurse jau pati turėjau asistentą. Kryptingai siekdama tikslo, buvau įtraukiama vis į rimtesnius ir įdomesnius darbus. Iš tiesų, tai ideali profesija norintiems dirbti savarankiškai bei būti nepriklausomais.

Ar teisininkai mokosi atmintinai įstatymus?

Teisininkai turi gerą regimąją atmintį – perskaito ir prisimena, tačiau neįmanoma įsiminti visam gyvenimui. Nė vieno įstatymo nemoku atmintinai. Teisininkai tiesiog žino jų praktikai aktualias taisykles, nes jos dažniausiai pagrįstos logika. Kuo daugiau turi patirties, tuo labiau supranti tą logiką. Tačiau kaip ir bet kuriame kitame darbe visuomet reikia pasitikrinti, nes taisyklės nuolat keičiasi.

Mitai apie teisininkus?

Lietuvoje žmonės dažnai galvoja, kad teisininkai dirba tik teismuose, kaip įprasta matyti amerikietiškuose serialuose apie šios profesijos atstovus. Dalis teisininkų visai nesilanko teismuose. Baigę teisės studijas, žmonės dirba ne tik advokatais, bet ir teisėjais, valstybės tarnautojais bei kitų sričių teisės specialistais. Labai daug teisininkų, tokių kaip ir aš, užsiima verslo konsultavimu, padeda verslininkams suvokti, kaip taikyti įstatymus konkrečiose situacijose, pataria, kaip nepažeisti įstatymų.

Kitas mitas, kad verslo teisininkai pelnosi iš kitų bėdų. Iš tiesų jie padeda savo klientams išsaugoti arba uždirbti pinigus.

Teisininko darbe taip pat labai svarbios etikos normos – tik tie teisininkai, kurie išsaugo nepriekaištingą reputaciją, visą savo profesinę karjerą būna sėkmingi.
 
Jūsų patarimas, kaip atrasti savo profesiją?

Jauniems žmonėms nereikia patarinėti – jie patys turi ieškoti ir atrasti. Kai renkiesi, gali tartis ir klausinėti, bet dažniausiai įkvepia geri pavyzdžiai – mokyklos draugai, tėvai, tėvų draugai, giminaičiai ar pan. 

Profesijos pasirinkimas tai tik pirmas žingsnis. Norint būti sėkmingu specialistu, neužtenka įgyti profesiją, reikia turėti valios mokytis bei tobulėti ne tik pirmus metus, bet ir visą gyvenimą.

Ar norėtumėte, kad jūsų vaikai taptų teisininkais?

Aš norėčiau, kad mano vaikai patys nuspręstų, kuo jie nori tapti, todėl tikrai nebandysiu įrodyti, kad viena ar kita specialybė yra geriausia. Tačiau renkantis profesiją labai svarbu žinoti, kad didesnė tikimybė kažko pasiekti yra toje srityje, kurioje trūksta specialistų. Apmaudu, jei pasirenki įdomią profesiją, bet nėra galimybės įsidarbinti, ir po kurio laiko tenka keisti sritį. Dėl to savo vaikams patarsiu rinktis paklausią profesiją, kurioje galėtų sėkmingai save realizuoti.

Profesinės savanorystės projektas „Kam to reikia?!“ su naujienų portalu DELFI skelbia konkursą moksleiviams. Skaitykite interviu su skirtingų sričių specialistais, pažymėtus „Kam to reikia?!“ ženklu, ir laimėkite su vienu iš savo srities profesionalų šešėliavimo pamoką, t.y. galimybę kartu praleisti dieną, stebint jo kasdienį darbą ar net padedant atlikti užduotis.

Sudalyvauti konkurse galite, registruodamiesi čia.