Kelias savaites DELFI portale skaitykite interviu su skirtingų sričių specialistais: 3 įmonių vadovais, 3 meno atstovais bei 3 pirmosios pagalbos (gaisrinės, policijos bei greitosios pagalbos) darbuotojais, ir laimėkite su vienu iš jų šešėliavimo pamoką – galimybę kartu praleisti dieną, stebint jo kasdienį darbą ar net padedant atlikti užduotis.

Jums tereikia šiame rašinyje užsiregistruoti. Išrinksime tris įtikinamiausius laiškų autorius, kurie laimės šešėliavimo pamokas su pasirinktu kompanijos vadovu, meno atstovu ar pirmosios pagalbos specialistu.

Kviečiame registruotis čia iki gegužės 8 d. vakaro!


Pirmąją savaitę turėsi galimybę sužinoti, kaip žinomų įmonių vadovams – mobiliojo ryšio bendrovės „Omnitel“ prezidentui Antanui Zabuliui, advokatų kontoros „Lideika, Petrauskas, Valiūnas ir partneriai LAWIN“ partnerei Dovilei Burgienei ir vienam iš kompanijos „Pixelmator Team“ (kuri vos per 20 dienų uždirbo daugiau nei 2 mln. litų) įkūrėjų Sauliui Dailidei – sekėsi mokykloje, kaip jie planavo savo karjerą ir kiek pastangų reikėjo, kad įgyvendintų savo svajones.

Antrąją savaitę TV projekto „Šok su manimi“ nugalėtojas, aktorius ir grupės „Liūdni slibinai“ įkūrėjas bei narys Dominykas Vaitiekūnas, jaunoji dizainerė Milda Čergelytė ir dainininkas bei Lietuvos „Eurovizijos“ nugalėtojas Donatas Montvydas papasakos, kodėl jie pasuko menų keliu, kaip atrodo menininko karjera ir kodėl verta rinktis šios krypties specialybes.

Taip pat susipažinsi su pirmosios pagalbos specialistais – policijos pareigūnu, gaisrininku ir gydytoju, kurie papasakos, kodėl pasirinko ypač ekstremalų, atsakingą ar net pavojingą darbą bei kaip jį galima suderinti su įdomiomis veiklomis laisvalaikiu.

Nugalėtojai gegužės viduryje bus skelbiami portale DELFI. Konkurse gali dalyvauti bet kokio amžiaus moksleiviai. Šešėliavimo pamokos vyks Vilniuje (diena ir laikas bus suderinti individualiai).

„Kam to reikia?!“ – tai gyvosios teorijos pamokos, kuriose įvairių sričių specialistai padeda moksleiviams suprasti, kaip mokykloje įgyjamos žinios praverčia realiame gyvenime, susipažinti su įvairiomis profesijomis, išbandyti naujausias technologijas ir dalyvauti kūrybiškumą skatinančiuose užsiėmimuose.