VU Teisės fakultetas skelbia rengiantis papildomą priėmimą į naują programą - Europos Sąjungos verslo teisės magistro studijas. Kaip teigiama fakulteto pranešime spaudai, studijuoti Europos Sąjungos verslo teisės magistrantūros programą kviečiami teisės mokslų kvalifikacinį laipsnį turintys absolventai, planuojantys toliau gilinti savo žinias.

Pasak pranešimo, naujoji studijų programa parengta įvertinus specializuotų aukštos kokybės studijų trūkumą.

„Vilniaus universiteto partneriai – advokatų kontoros, teisėsaugos institucijos, verslininkai – yra jau ne kartą pabrėžę poreikį parengti ir perkvalifikuoti aukštąjį universitetinį išsilavinimą turinčius teisininkus. Todėl, atsižvelgiant į rinkos poreikius, studentams ir siūloma tai, ko trūksta“, - sakoma pranešime.

Teisė kasmet išlieka viena populiariausių specialybių tarp stojančiųjų. Tai kelia susirūpinimą darbo rinkos specialistams – štai paieškos bendrovės „Strategic Staffing Solutions International“ vadovo Lietuvoje Andriaus Franco nuomone, teisininkų Lietuvoje nebereikia, tad teisės fakultetus Lietuvoje kuriam laikui reikėtų uždaryti.

Dekanas: absolventams problemos su darbu nėra

Vytautas Nekrošius
„Mes manome kardinaliai priešingai, negu Lietuvoje vyrauja nuomonė. Šiandien 95 proc. mūsiškių absolventų dirba – tai vienas indikatorius, kad problemos su darbu nėra. Kitas dalykas – teisininko profesija pakankamai plačiai pritaikoma ir žmonės gali save rasti ne tik teisinėje veikloje“, - DELFI sakė V. Nekrošius.

Pasak dekano, teisės žinių reikia einantiems į politiką, teisės absolventai puikiausiai dirba versle, valstybės tarnyboje. „Kam kam, bet šios profesijos atstovams, jei tai normalus absolventas su normaliomis žiniomis, darbas dar ilgai ilgai bus garantuotas. Tai, beje, rodo ir Europos statistika, tad tikrai jokios tragedijos nematau“, - kalbėjo V. Nekrošius.

Profesoriaus teigimu, teisė VU privilioja „Lietuvos mokinių grietinėlės atstovus“ - tiek į mokamas, tiek valstybės finansuojamas vietas neįstoja turintys mažesnį nei 19 priėmimo balą.

Visgi nauja Europos Sąjungos verslo teisės magistro studijų programa stojančiųjų nesuviliojo – pagrindinio priėmimo metu liko laisvų vietų, tad skelbiamas papildomas priėmimas. V. Nekrošiaus teigimu, programa absoliučiai nauja, nukreipta į Mykolo Romerio universiteto bakalaurus, tad natūralu, kad iškart netapo labai populiari. Be to, minėtoje studijų programoje nėra valstybės finansuojamų vietų, tad įstojusieji turės papurtyti pinigines.