Teisės inscenizaciniai renginiai, kuriuose dalyvauja teisės studentai, labai populiarūs įvairiose šalyse. Į Vilnių atvyksta 16 komandų iš Lenkijos, Gruzijos, Slovakijos, Bulgarijos, Rumunijos, Ukrainos ir Kroatijos. Lietuvai atstovaus Vilniaus universiteto Teisės fakulteto studentai Ieva Jasinauskaitė, Goda Borisevičiūtė, Justinas Šileika ir Šarūnas Narbutas. Komandai vadovauja lektorė Elzė Matulionytė.

Teisminių inscenizacijų metu bus sprendžiamos fikcinės bylos, kurios pagal savo prigimtį bei nagrinėjamas problemas atitinka tarptautinę jurisdikciją. Organizatoriai, atsižvelgdami į naujausias teisės tendencijas, parengė studentams bylas, kurias nagrinėdami jie galės įsigilinti į aktualiausias teisės problemas, savarankiškai ieškoti jų sprendimo būdų ir ginti savo nuomonę simuliaciniame teismo procese. Kartu studentai mokosi viešo kalbėjimo, gilina savo teorines ir praktines profesines žinias.

Besirungiančių komandų pasirodymus vertins 12 teisėjų iš įvairių šalių. Jie tikri savo srities profesionalai, ne vieną dešimtį metų nagrinėjantys tikras bylas, rašantys vadovėlius.