Ši lengvata galiotų nepriklausomai nuo to, ar būtų studijuojama nepertraukiamai visus šešerius metus, ar išsilavinimo būtų siekiama su pertraukomis, priklausomai nuo aplinkybių ir žmogaus apsisprendimo, teigiama Sveikatos apsaugos ministerijos pranešime spaudai.

Dėl nesutarimų, kokia apimtimi valstybė turėtų įsipareigoti mokesčių mokėtojų pinigais drausti studentus, įstrigo Ministro Pirmininko sudarytos darbo grupės veikla. Jos tikslas yra pateikti siūlymus, kaip tobulinti privalomojo sveikatos draudimo (PSD) sistemą, tarp jų ir dėl besimokančiųjų draudimo.

Sveikatos apsaugos ministras mano, kad, ieškant kompromiso, galėtų būti svarstomas pasiūlymas, jog valstybė prisiimtų atsakomybę savo lėšomis PSD drausti visus nuolatine studijų forma studijuojančius studentus, nepaisant jų amžiaus, bet apribotą laikotarpį.

"Visuotinai yra sutariama, kad valstybė turi apmokėti aukštojo mokslo siekiančiųjų PSD mokestį, o nesusitariama tik dėl to, iki kada tokia lengvata turi galioti. Tuomet manau, logiška būtų jei valstybė prisiimtų įsipareigojimą paremti aukštojo mokslo siekiančius Lietuvos piliečius, nesvarbu, kiek metų jiems bebūtų - 18 ar 88 metai ", - teigia R. Šukys.

Pagal Sveikatos apsaugos ministerijos parengtą Sveikatos draudimo įstatymo projektą PSD valstybės lėšomis taip pat būtų draudžiami Lietuvoje studijuojantys doktorantai bei Europos ekonominės erdvės valstybėse ar Šveicarijos konfederacijoje pagal analogiškas programas besimokantys mokiniai ar šiose šalyse nuolatinę studijų formą pasirinkę studentai bei doktorantai.