Kaip pranešė Šiaulių rajono kūrybinės raiškos centras, Paežerių dvaro vizijos projektas buvo ruošiamas keletą mėnesių. Šiaulių rajono jaunimas rengdamas projektą domėjosi panašia veikla užsiimančiomis organizacijomis Europos šalyse, apsilankė tokiose organizacijose Lietuvoje ir Vokietijoje, užmezgė kontaktus su galimais partneriais Vokietijoje, Švedijoje ir Olandijoje.

Pagal parengtą viziją, Paežerių dvare turėtų įsikurti tarptautinis mokymų centras, kuriame vyktų vietiniai, nacionaliniai ir tarptautiniai mokymai, seminarai, konferencijos bei jaunimo mainai.

Vizijos autoriai mano, kad šis centras galėtų būti naudojamos ne tik jaunimo, bet ir visų bendruomenės sektorių interesams - savo organizacijų narių mokymus čia galėtų organizuoti vietos valdžios, verslo atstovai. Tuo labiau, kad, pasak pranešimo spaudai, vietos, kur būtų galima rengti tarptautinius ar vietinius jaunimo projektus, Šiaulių rajone ar regione nėra.

Paežerių dvare, jaunimo manymu, taip pat galėtų vykti ir vaikų bei jaunimo vasaros stovyklos, nedideli koncertai, parodos ar menininkų plenerai.

Pasak pranešimo spaudai, dvaro kaip tarptautinio mokymų centro idėja susidomėjo užsienio partneriai - organizacijos iš Vokietijos, Olandijos ir Švedijos. Šios organizacijos pažadėjo pasidalinti savo patirtimi bei padėti gauti įvairiuose fonduose lėšų.

2004 metų pavasarį turėtų įvykti pirmasis tarptautinės komandos, kuri įgyvendins dvaro plėtros idėją, susitikimas.

Nuo 2000 metų dvare įvyko du tarptautiniai jaunimo miuziklai, trys tarptautiniai jaunimo mainai, vieni tarptautiniai mokymai.

Paežerių dvaras nuo 2003 metų vasaros pabaigos priklauso Šiaulių rajono savivaldybei, todėl, kad Paežerių dvaro vizija būtų įgyvendinta, Šiaulių rajono taryba turi priimti sprendimą įkurti viešąją įstaigą, kuriai panaudos sutartimi būtų perduotas dvaras.

Planuojama, kad viešosios įstaigos steigėjais bus Šiaulių rajono savivaldybės administracija, kelios Šiaulių rajono nevyriausybinės organizacijos ir užsienio partneriai.