Labiausiai svoris pradėjo augti pačiu paskutiniu vedybinio gyvenimo etapu ir tuo metu, kai vyko skyrybos. Turiu prisipažinti, kad tuo laikotarpiu ne ypač rūpinausi savimi – valgiau tokias nesąmones kaip greitmaistis ir visiškai nesportavau. Daugiausia esu svėręs 126 kilogramus. Tada jaučiausi kaip tikras liurbis. Ėmė ne juokais kankinti depresyvi nuotaika, savivertė gerokai smuktelėjo.

Lūžio tašku tapo suvokimas, kad net XL dydžio rūbai pasidarė per maži, o žvelgdamas į apačią nebematau savo kojų pirštų. Tai, ką mačiau veidrodyje, anaiptol nedžiugino.

Jau kurį laiką stebėjau Matto Morsia‘os „YouTube“ transliacijas. Šio sportininko charizma ir darbo etika mane ypač įkvėpė. Galop, nutariau atsisiųsti „Morsia“ programėlę. Pasiūlytas mitybos planas ir treniruočių grafikas padėjo suprasti, kad pokyčiai įmanomi ir kad atėjo metas tapti tokiu, kokiu noriu būti.

Vienas iš pirmųjų principų, kuriuo teko patikėti, buvo tas, kad netgi siekiant pasikeisti ir pereiti prie visiškai kitokio, daug sveikesnio gyvenimo būdo galima gana gausiai valgyti kokybišką maistą. Taigi, užsiregistravau į transformacijos iššūkio programą, pasirinkau mitybos planą ir pradėjau siekti geresnės savo versijos. Kadangi treniruotis dažniausiai tekdavo vienam, vaizdo įrašai padėjo pasimokyti, kaip tinkamai kelti sunkumus, ir neprarasti motyvacijos.

Kad stumčiausi į priekį ir nesustočiau vietoje, sekmadienio vakarais nusifotografuodavau. Šitaip pavykdavo suprasti, kad progresuoju. Tai, aišku, džiugino. Tas laimės pojūtis ir buvo procesą varantis variklis.

Transformacijos iššūkio programa tęsėsi tris mėnesius. Per tą laiką pavyko atsikratyti nemenko kiekio kūno riebalų ir gerokai sutvirtinti raumenis. Nors svarstyklių ekrane rodomas svoris sumažėjo tik septyniais kilogramais, kūnas dabar atrodo daug geriau. Draugai, kolegos ir artimieji netruko pastebėti, kad esu daug pakiliau nusiteikęs. Jie, žinoma, taip pat pamatė, kad mano kūnas pasikeitė į gera. Matyt, labiausiai juos šokiravo tai, kad net ir gana gausiai valgydamas sugebu netekti kūno riebalų.

Be teigiamų fizinių pokyčių, būtina paminėti ir kitus pozityvius rezultatus. Turiu prisipažinti, kad tapau kur kas geresniu darbuotoju: dabar man nesunku intensyviai žaisti su moksleiviais, jau nebetenka gaudyti kvapo po poros minučių. Sugrįžo ir pasitikėjimas savimi: neabejoju, kad moterims patinka vyrai, gebantys pasirūpinti savimi.

Tolesnis mano tikslas – atsikratyti dar daugiau riebalų ir pasididinti raumenų masę. Nepaisant tam tikrų kliūčių, tokių kaip karantinas ir persirgta liga, šis tikslas, tikiu, pasiekiamas.
Tiems, kurie taip pat siekia įgyti patrauklesnes kūno formas, patarčiau nenuleisti rankų, jei vieną dieną nepasimankštinote arba suvalgėte daugiau nei įrašyta mitybos plane. Tai anaiptol nereiškia, kad kitą dieną teks dvigubai plušėti treniruojantis arba badauti. Tiesiog toliau laikykitės pasirinkto plano.

Taip pat patarčiau nematuoti progreso svarstyklėmis. Kur kas geriau fotografuotis. Visgi svarbiausia – pasistengti, kad sportas virstų pramoga, o sveika mityba – maloniu įpročiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)