O jos, kaip ne vienas turėjome progos įsitikinti, puikios tuo, kad tinka tiek santūriems džentelmenams, tiek mažumėle chuliganams.

Visa esmė brūkšnys

Įvairiame aukštyje išskusti smilkiniai vis dar yra paskutinis mados klyksmas vyriškų šukuosenų pasaulyje. Greičiausiai dėl to, jog toks kirpimas ne tik atrodo labai stilingai, bet ir yra nepaprastai universalus.

Šios šukuosenos daromos labai paprastai (bent jau žvelgiant ne specialisto akimis). Plaukai smilkiniuose ir pakaušyje išskutami skirtingame lygyje – arčiau pakaušio paliekami ilgesni, paskui palaipsniui trumpinami, kol sprandas lieka išvis plikas, – o viršugalvyje lieka tokio ilgio, kokio jums norisi. Tačiau šiais metais toks kirpimas dar papildomas neįmantriu, užtat efektingu akcentu: vienoje kurioje skiauterės pusėje išskutamas brūkšnys – savotiškas sklastymas.

Tiesa, kai išskutimas pradedamas gana aukštai, tą dekoratyvinį sklastymą sudėtinga padaryti ten, kur reikia, tad jis daromas po ilgiausiu jau trumpintų plaukų sluoksniu – apie porą centimetrų žemiau skiauterės. Angliškai tokia šukuosena vadinsis „high fade shaved line“. O jeigu norite, kad ji atrodytų dar kiečiau – kaip kokios roko žvaigždės, – paprašykite išskusti ne tiesią liniją, bet, pavyzdžiui, bangą.

Trumpi šonai – ilgi kirpčiai

Šioje šukuosenoje, stilistų angliškai vadinamoje „low fade with long fringe“, išlaikomas puikus ilgų ir trumpų plaukų balansas. Tad jei niekaip negalite apsispręsti, kokio ilgio ševeliūros norite, šis variantas kaip tik jums. Nes šonuose ir pakaušyje plaukai vėlgi palaipsniui išskutami (nuo trumpų iki vos įžiūrimų ir galiausiai plikos odos), o priekyje paliekami ilgi – ir kuo ilgesni, tuo geriau.

Aišku, tokius galingus kirpčiukus teks kruopščiau prižiūrėti: laiku pakirpti galiukus, nevaikščioti neplauta galva ir kartais juos net užšukuoti, kad šukuosena derėtų ir prie griežto dalykinio kostiumo. Tačiau laisvalaikiu darykite su šiuo plaukų kuokštu, ką norite, – pašiauškite, suvelkite ar palikite kristi ant akių.

Dar turėkite omenyje, kad, kaip turbūt atspėjote iš pavadinimo, ši šukuosena reikalauja plaukus visiškai išskusti kuo arčiau ausų, o ne aukštai, beveik prie viršugalvio. Todėl toks kirpimas geriausiai atrodo arba prie švariai nuskusto veido, arba labai trumpos barzdos – kirpčiai tokie ilgi, jog papildomos augmenijos ant galvos nelabai reikia.

Pliki šonai – tiesūs kirpčiai

Taip, jums nepasirodė – šis kirpimas išties truputėlį primena filmo „Bukas ir bukesnis“ herojus. Bet taip pat tai ir viena populiariausių nūdienos tendencijų.

Vadinama „skin fade with blunt cut fringe“, ji yra tarpinis variantas tarp klasikinės ir kariškos šukuosenos (savotiška amerikiečių jūrų pėstininkų pamėgto kirpimo variacija). Todėl jei norite atrodyti stipresni, valingesni, vyriškesni, būtinai ją išbandykite.

Šukuosenos struktūrą sudaro labai aiškios, griežtos, vyriškos linijos: šonuose ir pakaušyje plaukai nuskutami kone iki odos (bet čia jau kaip pageidausite, nors kirpimo technika reikalauja palikti nepaprastai trumpa ežiuką). Ant viršugalvio plaukai paliekami ilgesni ir ant kaktos nukerpami labai tiesia linija.

Beje, tokia šukuosena universalesnė, nei atrodo: įsigeidę, plaukus ant pakaušio galėsite pašiaušti ar pastatyti spyglius. Taip ji tiks ir darbui, ir laisvalaikiui. O nuostabiausia tai, jog nebus sudėtinga prižiūrėti.

Skusti šonai – ilgas užšukavimas

Kaip ir visose šiuo metu madingose vyriškose šukuosenos, šioje – „skin fade with loose pompadour“ – plaukai iš šonų ir ant sprando išskutami palaipsniui, kol iš solidaus ežiuko pereina į pliką odą. Tačiau skiauterės sruogos paliekamos daugmaž vienodo ilgio. Skirtumas nuo klasikinės „pompadur“ šukuosenos toks, kad plaukai ne sulaižomi, o krenta laisvai ir natūraliai. Taigi tinka ir biurui, ir klubui, ir pasibuvimams gamtoje su draugais.

Trumpai tariant, vieni patogumai: nereikia gaišti laiko šukuojantis ir sunaudoti tonos gelių, kremų bei kitų šiuolaikinių briliantino atitikmenų, kad kiekvienas plaukelis būtų savo vietoje. Suprantama, jeigu norite, kad skiauterė būtų aukštesnė ir aukštesnė, be trupučio vaško ar panašaus produkto neapsieisite.

Figūrinis „ežys“

Ši šukuosena daug kuo panaši į „pliki šonai – tiesūs kirpčiai“ kirpimą, tačiau reikalaujanti daugiau meistriško darbo skustuvu. Dar vienas skirtumas: darant „buzz cut and shape up“ šukuoseną ant viršugalvio nepaliekama ilgesnių plaukų – jie būna to paties ilgo, kaip ir plaukai viršutinėje smilkinių dalyje. Išskutama tik linija aplink ausis ir ant sprando. Jeigu norite, kad plaukų linija priekyje būtų visiškai lygi, jūsų reikalas. Bet jeigu jums prie širdies truputį švelnesnis ir mažiau gangsteriškas įvaizdis, paprašykite kirpėjo suteikti jam kokią nors formą.

Bet kuriuo atveju tai tobulas pasirinkimas aktyviai gyvenantiems, nuolat skubantiems, kažką veikiantiems vyrams, nenorintiems komplikuoti gyvenimo šukuosenos priežiūra. Su tokiais plaukais jums nereikės daryti visiškai nieko – tik prisiminti laiku vėl užsukti į kirpyklą pakoreguoti formą.

Labai trumpi ir labai iškarpyti

Tokia vyriška šukuosena – „short and textured“ – niekada neišeis iš mados. Kadangi plaukai labai trumpi, juos paprasta prižiūrėti ir be pastangų susitvarkyti. Jau nekalbant apie tai, kad kirpimas tinka prie bet kokio stiliaus drabužių pradedant smokingu ir baigiant sportiniu kostiumu.

Iš esmės tai tas pats ežiukas, tik nuosaikus plaukų ilgis suteikia šukuosenai daugiau tekstūros. Lašas jūsų mėgstamos plaukų formavimo priemonės, keli brūkštelėjimai pirštais, ir jau atrodysite kaip ką tik išėję iš stilisto salono.

Skusti šonai – chaosas viršugalvyje

Anot stilistų, „long messy with low fade“ – tai praktiškai tas pat, kaip anksčiau aprašytas kirpimas, kai paliekami kuo ilgesni kirpčiai. Tik šiuo atveju sruogos nėra tokios ilgos, be to, smarkiai iškarpomos (kad, pageidautina, matytųsi kiekviena atskirai) ir dar stilingai suveliamos.

„Pompaduras“ su užšukavimu

Dar vienas subtilus populiarios šukuosenos variantas. Šiuo atveju (kuris vadinamas „pushed back pompadour“) šonai ir pakaušis išskutami gana aukštai, o sruogos ant viršugalvio nekarpomos specialiai tam, kad pūstųsi, o tiesiog paliekamos užšukuoti. Rezultatas – madinga šukuosena. Efektinga, bet nerėksminga, kurią dar ir daug lengviau prižiūrėti nei klasikinį „pompadurą“.

Pusiau skustas, pusiau šiauštas

Kaip nesunkiai suprasite iš šio kirpimo pavadinimo – „spiky modern undercut“, – tai tiesiog plaukų išskutimas nuo sprando aukštyn paliekant ant viršugalvio pašiauštas sruogeles. Žodį „šiuolaikiškas“ šio kirpimo pavadinime stilistai pridėjo dėl to, kad vyrai taip kerpami dar nuo praėjusio amžiaus 3-iojo dešimtmečio. Tik anuomet ant viršugalvio paliktus plaukus būdavo įprasta pagražinti sklastymu per vidurį. Pastaraisiais metais madingesnis buvo šoninis sklastymas.

Na, o 2017-ųjų kirpimo variantas – piestu spygliais styrantys plaukai išvis be jokio sklastymo.

Kuodas + barzda

Jeigu esate prisirišę prie savo ilgų plaukų ir neturite jokio noro su jais skirtis, nešiokite juos surištus į kuodelį. Kaip turbūt jau darėte pastaruosius porą metų. Ši mada, atrodo, dar kurį laiką niekur nesitrauks.

Barzdos irgi galite neskusti – šiek tiek apkarpykite, paformuokite, kad derėtų prie kuodo ir neatrodytų netvarkinga.

Stilistai užtikrina, kad atrodysite seksualiai, nesvarbu, ar jūsų plaukai tiesūs, ar garbanoti, ir nepriklausomai nuo to, ką vilkite per dieną – skylėtus džinsus ar dalykinį kostiumą.