Atidarydami varžybas jie pirmieji išbandė 640 metrų ilgio „Snow Arenos“ trasą. Prieš startą V.Blekaitis atrodė ramus, tačiau nesiryžo prognozuoti, kuris iš jų pirmasis pasieks ledinio vandens baseiną.

„Nesu labai didelis žiemos sporto mėgėjas, nieko panašaus nesu daręs. Man netikėtai pasiūlė, o dar netikėčiau – kad sutikau. Jolanta – labai rimta varžovė. Aš esu žymiai stambesnių gabaritų, todėl ir vėjo pasipriešinimas turėtų būti didesnis. Bet kadangi aš sunkesnis, mano pranašumas, kad nuo kalno turėčiau smagiau ristis“, – prieš startą kalbėjo V. Blekaitis.

Nusileidimo šildydama sustirusias rankas laukdama J. Leonavičiūtė prisipažino, kad ekstremalios pramogos jai patinka. Dalyvaudama šuolių į baseiną televizijos projekte ji ne kartą įveikė savo baimes, todėl šis išbandymas moters negąsdino.

„Kai pasižiūriu į tą kalniuką, adrenalinas sukyla. Šiek tiek jaudinuosi, tačiau nekantrauju leistis. Su baidarėmis vasarą yra tekę plaukti, o žiemą esu tik vaikystėje su linoleumo atraiža nuo kalno čiuožusi. Lediniame vandenyje maudytis žiemą neteko, panašu, kad gali būti pirmasis kartas“, – šypsojosi J. Leonavičiūtė.

Parodomojoje dvikovoje ji iš karto išsiveržė į priekį ir elegantiškai nusileido su pripučiama baidare į vandenį tik šiek tiek apsitaškydama. Tačiau moteris nesuklydo apsirengusi neperšlampamą aprangą ir užsidėjusi akinius. V. Blekaičio skrydis į vandenį sukėlė purslų bangą, kuri šliūkštelėjo tiesiai į Jolantą.

Varžytis su vyrais galiūnas nebepanoro – išskubėjo šildytis, o štai J.Leonavičiūtę pagavo azartas, todėl ji nusprendė pasivaržyti su „Snow Kayak“ dalyvėmis. Po pirmojo nusileidimo patekusi į pusfinalį, moteris jame nusileido kitoms varžovėms ir liko už finalo borto.

Moterų grupėje triumfavo visaginietė Ana Skutkevič. Kalendama dantimis ekstremalė prisipažino, kad pergalė buvo visiškai netikėta. Laimėjusi savaitę slidinėjimo atostogų Italijos Alpėse, „Kronplatz“ slidinėjimo kurorte, į kelionę ji pasiims savo antrąją pusę. Antroji moterų nusileidime liko Živilė Nėnienė, trečiąją vietą užėmė Violeta Keršulienė.

Itin arši kova vyko vyrų grupėje. Iki finalo ekstremalams teko įveikti net kelis etapus, o stipriausiųjų dalyvių nusileidime antrus metus iš eilės triumfavo Darius Maciulevičius. Po sėkmingo finišo vyras netramdė emocijų ir kėlė į viršų kumštį nubrozdintais krumpliais.

„Nerealiai! Taip norėjau laimėti ir man pavyko. Adrenalino tiek, kad man nei šalta, nei skauda. Puikus oras, geras vanduo, o dar geriau, kad man pavyko. Yes!”, – basomis po sušalusį sniegą šokinėjo kelionę į Alpes laimėjęs nugalėtojas.

Iš karto už jo į ledinį baseiną įčiuožė Sigitas Janušauskas, trečiąja vieta džiaugėsi Alanas Laurinskas. Nors dalyviai ir kaleno dantimis, visi sutartinai tvirtino, kad gera nuotaika ir emocijos užgožia šaltį. Tai įrodydamas nugalėtojų trejetas nuo apdovanojimų pakylos drąsiai nėrė į ledinį baseiną ir jame atšventė savo sunkiai iškovotas pergales.

Renginį vedęs aktorius Audrius Bružas prisipažino, kad tokios pramogos jam kelia baimę ir jis vargu ar ryžtųsi tokiai avantiūrai. Sporto žurnalistas Tomas Langvinis drąsino dalyvius ir tikino, kad iš jų pasisėmė tiek adrenalino, kad jo užteks ilgam laikui net ir be leidimosi nuo kalno.

Šiemet tai buvo jau šeštosios varžybos, kuriomis visus metus veikiantis slidinėjimo kompleksas „Snow Arena“ simboliškai atidarė pavasario sezoną.