CŽV sudominęs anekdotų rinkinys publikuojamas dviejuose puslapiuose. Kokie gi anekdotai sudomino amerikiečius?

„Susilažino rusas ir amerikietis, kuri gi šalis yra labiau laisva. Amerikietis tvirtina, jog gali ateiti prie Baltųjų rūmų ir sušukti: „Velniop Reaganą!”. „Aš taip pat galiu ateiti prie Kremliaus ir sušukti: „Velniop Reaganą!” - atsako jam rusas”.

Kitame anekdote jau minima paskutiniojo Sovietų Sąjungos genseko Michailo Gorbačiovo pavardė. „Vyno parduotuvėje nusidriekusi ilga eilė. Vienas pasipiktinęs, kantrybės netekęs darbininkas, pareiškia: „Atsibodo stovėti ir laukti – eisiu, užmušiu Gorbačiovą“. Po dviejų valandų jis grįžta ir vėl atsistoja į eilę. „Na ką, užmušei?“, - klausia jo. „Ne, ten eilė dar ilgesnė“, - atsako darbininkas“.

Į anekdotų rinkinį pateko ir sovietiniuose anekdotuose taip pamėgtas čiukčia. „Klausia čiukčios – ką jis darytų, jei Sovietų Sąjunga atidarytų savo sienas. „Aš įsiropščiau į patį aukščiausią medį“, - atsako jis. O kodėl? „Kad manęs nesutryptų bėganti minia“.

Dar vienas anekdotas lygina sovietų vadų darbų metodus. „Traukinys, kuriuo važiuoja Leninas, Stalinas, Chruščiovas, Brežnevas ir Gorbačiovas, netikėtai sustoja – baigėsi kelias. Kiekvienas iš vadų griebiasi savų metodų. Leninas sušaukia visus apylinkės valstiečius bei darbininkus ir įtikina juos nutiesti daugiau geležinkelių. Stalinas, neapsikentęs, jog traukinys vis stovi vietoje, sušaudo jo darbuotojus. Chruščiovas reablituoja sušaudytus darbininkus ir įsako išrinkti bėgius, esančius už traukino ir tiesti juos priekyje. Brežnevas užtraukia užuolaidėles ir įsitaisęs krėsle linguoja pirmyn atgal, įsivaizduodamas, jog traukinys toliau važiuoja. Gorbačiovas prie lokomotyvo sušaukia mitingą ir užveda minią skanduotei: „Nėra kelių! Nėra kelių! Nėra kelių!”.

Dar vienas anekdotas, kaip pažymima CŽV suvestinėse, atkeliavo iš Archangelsko. „Vienas pilietis nuolat skambina telefonu ir klausia: „Alio, tai KGB?”. „KGB sudegė“, - neapsikentę įkyruolio skambučių kas kartą atsako jam. Tačiau pilietis nesiliauja skambinęs. „Ko gi jūs norite?“, - pasiteirauja jo. „Man paprasčiausai malonu tai girdėti“.

Į rinkinį pateko ir klasikinis anekdotas apie deficitą Sovietų Sąjungos imperijoje. „Moteris užsuka į parduotuvę ir klausia: „Mėsos neturite?“ Įsižeidęs pardavėjas atsako: „Jūs apsirikote. Mes neturime žuvies, o mėsos nėra priešais esančioje parduotuvėje“.

Viename anekdote minimi kultiniai anekdotų herojai Ivanovas ir Sidorovas.

„Ivanovas: Duokite man medicininį perestrojkos pavyzdį.
Sidorovas (kiek pamąstęs): Galbūt menopauzė?“

Vovočka taip pat nebuvo pamirštas. „Moksleivis Vovočka ateina į klasę ir pasakoja: „Mūsų katė pagimdė septynis kačiukus. Visi jie – komunistai. Praeina savaitė ir Vovočka vėl kalba apie kačiukus: „Visi septyni mūsų katės kačiukai – kapitalistai“. Mokytoja nustebusi ir suglumusi Vovočkai primena, kad vos prieš savaitę kačiukai dar buvo komunistai. „Tačiau dabar jiems akytės atsimerkė“, - atsako Vovočka.