Išeivio iš Graikijos ir anglės šeimoje gimęs George'as Michaelas anksti pasižymėjo savo muzikiniais gabumais, o sulaukęs aštuoniolikos kartu su savo bendraamžiu Andrew Ridgeley subūrė duetą „Wham!”, kuriam netrukus buvo lemta tapti viena populiariausių Europos grupių, vėliau davusių impulsą vadinamųjų berniukų grupių madai.


„Wham!“ dainos viena po kitos tirpdė paauglių širdis ir tuštino jų tėvų pinigines – singlai ir albumai buvo parduodami milijoniniais tiražais, o spalvingą pasiturinčių plevėsų įvaizdį susikūręs duetas tapo laikraščių ir žurnalų, mielai spausdinusių jų nuotraukas ir interviu, numylėtiniais. Neseniai pilnametystės sulaukusiems vaikinams net pavyko padaryti tai, apie ką slapta svajojo daugelis supergrupių – 1985 metais „Wham!“ įveikė net komunistinės Kinijos sieną ir surengė čia savo pasirodymus, taip sukurdami aštuntąjį pasaulio stebuklą.

Spalvingas ir hedonistinis „Wham!” gyvenimas baigėsi 1986 metais didžiuliu koncertu Londono Vemblio arenoje. George'as Michaelas, jau kurį laiką norėjęs išlipti iš tik paaugliams skirtos muzikos kelnaičių, gavo progą ruoštis atsakingam žingsniui į suaugusiųjų pasaulį ir šiuos lūkesčius pateisino su kaupu – 1987 metais jo įrašytas albumas „Faith“ tapo tikra bomba muzikos pasaulyje. Planetoje šios plokštelės buvo parduota šešiolika milijonų kopijų, o seksualusis George'as Michaelas tapo britų pramoginės muzikos ikona.

Po trejų metų, 1990-aisiais dainininkas įrašė savo antrąją plokštelę „Listen Without Prejudice. Vol. 1”, tačiau nors albume ir buvo įrašyta puikių dainų, komercinės „Faith“ sėkmės pakartoti nepavyko. Nusivylęs dainininkas savo įrašų leidėją „Sony“ apkaltino, jog ši pernelyg mažai lėšų skyrė albumo reklamai ir padavė ją į teismą, kurį pralaimėjo. Įsiutintas teismo sprendimo, George'as Michaelas kitą albumą įrašyti pažadėjo tik tada, kai baigsis terminas su leidybine kompanija.

1996 metais „Virgin Records” išleido trečiąjį George'o Michaelo albumą „Older“, kuris buvo neblogai sutiktas Europoje, tačiau Amerikoje buvo priimtas be entuziazmo – anapus Atlanto popmuzikos aukštumas šturmavo jau kitos, naujos žvaigždės.

Dar po dvejų metų, 1998-aisiais, nutiko garsioji istorija, po kurios George'o Michaelo, uoliai slėpusio asmeninį gyvenimą, reitingai ėmė katastrofiškai čiuožti žemyn.

1998 metų balandį žiniasklaida pateikė itin pikantišką istoriją – už netinkamą elgesį Beverli Hilso (Kalifornijos valstija) viešajame tualete buvo sulaikytas populiarus dainininkas George'as Michaelas. Vėliau G. Michaelas pasakojo: „Aš nuėjau į tualetą, o paskui mane nusekė tas tipas policininkas (persirengęs policininkas Marcelo Rodriguezas). Aš net nežinojau, kad jis policininkas. Akivaizdu, jog jis pradėjo žaisti žaidimą: „Aš tau parodysiu kai ką savo, tu man parodysi kai ką savo, o kai parodysi kai ką savo, aš tave areštuosiu“.

Teismas dainininkui skyrė 810 dolerių baudą ir 80 valandų neatlygintinų darbų. Tačiau kur kas didesnis smūgis kirto jo, kaip dainininko reputacijai – 1998 metais būti pričiuptam tokioje situacijoje reiškė beveik žlugusią karjerą. Tačiau George'as Michaleas ne tik išsikapstė, tačiau ir vėl ėmė ropštis į viršų.

Būtent po šio įvykio jis prisipažino, jog yra homoseksualus ir kad jį sieja artimi santykiai su buvusiu sportininku Kenny Gossu.

1999-aisiais, duodamas interviu gėjų žurnalui „The Advocate“, jis pasakojo, jog dar dainuodamas grupėje „Wham!“ jis buvo prisipažinęs savo bendražygiui Andrew Ridgeley, jog yra biseksualus, tačiau tai jam netrukdė vieną po kito patirti meilės nuotykių su gerbėjomis. Tiesa, į rimtesnius santykius tai neišsivystydavo. 2009-ais metais George'as Michaelas atvirai pasakojo, jog paskutiniais „Wham!“ egzistavimo metais jis atsidūrė depresijoje: „Aš pradėjau suprasti, kad esu gėjus, ne biseksualus“.

1991-aisias Brazilijoje vykusiame festivalyje „Rock in Rio” George'as Michaelas susipažino su drabužių dizaineriu Anselmo Feleppa. Tačiau po šešis mėnesius trukusių santykių A. Feleppa jam pranešė, jog yra užsikrėtęs žmogaus imunodeficito virusu. Mylimojo netektis (A. Feleppa mirė 1993 m.), jį įstūmė į didžiulę duobę, iš kurios išlipo susipažinęs su Kenny Gossu. Su juo dainininkas draugavo iki 2010 metų. Tačiau net ir tada, jau kartą nusvilęs Beverli Hilso parko tualete, jis negalėjo pažaboti savo polinkio atsitiktiniams santykiams – 2006 metais George'as Michaelas buvo vėl pričiuptas už seksą viešoje vietoje. Šį kartą dainininkas savo aistrą su 58 metų bedarbiu vairuotoju tenkino viename Londone parke.

Tačiau tai nebuvo vienintelė jo pavojinga aistra – nuo 2006 metų žiniasklaidoje nuolat pasirodydavo pranešimų, kad policijos pareigūnams įkliūdavo nuo narkotinių medžiagų apsvaigęs dainininkas.

Nors įvairių skandalų ir sukrėtimų George'o Michaelo gyvenime netrūko, tačiau jo kūrybinis kelias nesustojo. Nors po „Older“ pasirodymo 1996-aisiais per likusius savo dvidešimt gyvenimo metų dainininkas išleido vos tris albumus, jis surengė ne vieną įspūdingą ir gausiai lankomą koncertinį turą, o atskirą stulpelį jo buhalterijoje sudarė pajamos už pasirodymus privačiuose vakarėliuose.

Pavyzdžiui, 2007 metų sausio pirmąją jis surengė solinį koncertą šalia Maksvos esančioje rusų oligarcho Vladimiro Potanino viloje. Gautas honoraras buvo stulbinančio trijų milijonų dolerių dydžio. Ir tai tik viena detalė iš George'o Michaelo gyvenimo, sudėlioto kaip mozaika.