Žinoma, dabar niekas nebetiki šiais bauginimais, be to, mokslininkai įrodė, kad masturbacija – pakankamai natūralus procesas, visi sveiki vyrai ir moterys kartkartėmis tuo užsiima. O tie, kurie tai neigia, greičiausiai meluoja.

Medicinos interneto svetainė „Medical Daily“ žengė dar toliau ir parašė apie pagrindinius masturbacijos privalumus sveikatai. Tai dar kartą patvirtina tai, ką ir pats seniai nutuokei. Tiksliau, tai net penkis kartus patvirtinta.

Gerina nuotaiką

„Orgazmas suteikia jūsų smegenims patį galingiausią dopamino (tai džiaugsmo hormonas) antplūdį, koks pasiekiamas be medikamentų“, – tikina tyrimui vadovavusi klinikinė seksopatologė Gloria Brame.

Orgazmą patiriančio žmogaus smegenys skenavimo metu atrodo taip pat, kaip heroiną vartojančio narkomano. Visa tai skamba nelabai sveikai, tačiau orgazmo pliusai (ir lyginant su heroinu, ir tiesiog taip) yra akivaizdūs. Jokių perdozavimų ar narkotinės abstinencijos, o pojūčiai panašūs.

Leidžia pailginti lytinio akto trukmę

Kaip ir bet kuris penio turėtojas, tu greičiausiai žinai, kad sekse antras raundas paprastai trunka ilgiau nei pirmas, o ir situaciją kontroliuoti kur kas paprasčiau. Todėl jeigu planuoji nustebinti merginą savo sugebėjimais, puiki idėja – kruopščiai pasiruošti pasimatymui dar namuose. Be to, kaip tikina specialistai (šiuo atveju medikai), reguliarios treniruotės padės tau prailginti lytinio akto trukmę. Gydytoja G. Brame netgi pataria stebėti laiką kai masturbuojiesi, ir kiekvieną kartą bandyti bent minutei nutolinti orgazmą.

Gerina erekciją

Bėgant metams organizmas praranda raumenų tonusą. Tai, deja, tiesiogiai susiję ir su tavo pasididžiavimu. Masturbavimosi metu tu stiprini dubens dugno raumenis ir tuo pačiu užkerti kelią erekcijos disfunkcijai bei šlapimo nelaikymui.

Stiprina imunitetą

Masturbuojantis nedideliais kiekiais išsiskiria streso hormonas kortizolis. Atrodytų, kokia iš jo nauda? Endokrinologė Jennifer Landa aiškina, kad kortizolis labai svarbus organizmo gebėjimui reaguoti į stresą ir mažomis dozėmis padeda sustiprinti imunitetą. Panašų poveikį organizmui turi ir sporto treniruotės. Tik, drįstume teigti, masturbacija teikia daugiau malonumo.

Mažina onkologinių susirgimų tikimybę

Reguliaraus sekso nebuvimas baigiasi tuo, kad užsistovi sėklos skystis, dėl ko gali susiformuoti infekcijos prostatoje ir kilti rimtų sveikatos problemų. Harvardo universiteto mokslininkai padarė išvadą, kad tie vyresni nei 20 metų vyrai, kurie užsiiminėjo seksu (arba masturbavosi) mažiausiai 21 kartą per mėnesį, 19 procentų mažiau rizikuoja susirgti prostatos vėžiu. Vyresniems nei 40 metų vyrams tikimybė išauga 22 procentais. Pasak kito tyrimo, vyrams, kurie masturbuojasi penkis kartus per savaitę, tikimybė susirgti prostatos vėžiu nesiekia 33 procentų.