Tokią nemalonią išvadą padarė mokslininkai iš San Franciske (JAV) esančio Kalifornijos universiteto.
Amerikiečiai mokslininkai apklausė 7580 respondentų, tarp jų buvo abiejų lyčių atstovai. Paaiškėjo, kad 66 procentai vyrų ir 84 procentai moterų vienaip ar kitaip rūpinasi gaktos plaukais. Ir didžioji dauguma jų savo medicinos kortelėse turi įrašus apie lytiniu keliu plintančias ligas.

Tai tuo pačiu metu įdomu ir baugu: kuo ekstremalesnė intymi šukuosena, tuo baisesnės venerinės ligos. Kitaip tariant tie, kurie reguliariai darosi depiliaciją vašku, turi labiausiai gąsdinantį lytiniu keliu plintančių ligų sąrašą, rašo leidinys „Maxim“.

Tokią statistiką mokslininkai gali paprastai paaiškinti, nors, tiesą sakant, nuo to nei kiek lengviau nepasidaro. Tie, kurie itin atidžiai prižiūri savo intymią šukuoseną, greičiausiai turi kam ją pademonstruoti. Dar daugiau, jie nori ją parodyti maksimaliam žmonių skaičiui! O tie, kurie gyvena beaistriuose ilgalaikiuose santykiuose, arba tie, kurie apskritai neturi lytinio gyvenimo, plaukų intymiose vietose apskritai neprižiūri.

Ką būtų galima patarti? Nebent saugotis ir reguliariai tikrintis. Ypač turint omenyje tai, kad tie patys visažiniai mokslininkai (gana gadinti mums gyvenimus!) teigia, kad vyrai teikia pirmenybę giliai „braziliškai“ depiliacijai.