Androgeninis deficitas tave ištikti gali tiek sulaukus 45-erių, tiek ir 84-erių, nes numatyti šių pokyčių beveik neįmanoma (nebent išanalizavus testosterono lygio mažėjimo istoriją šeimoje).

Šie pokyčiai susiję su itin individualiais dalykais. Lieka tik guostis, kad 45 proc. vyrų androgeninis deficitas pasireiškia ne anksčiau 75-ojo gimtadienio, t. y. galima ramiausiai mirti nuo senatvės nė nesulaukus šio amžiaus ir tokiu būdu išvengus vyriškojo klimakso, rašo leidinys „Maxim”. Vis tik svarbu atkreipti dėmesį, kad į ankstyvojo testosterono lygio mažėjimo padidintos rizikos grupę patenka antsvorio turintys, diabetu sergantys ir padidėjusio kraujospūdžio varginami vyriškosios lyties atstovai.

Atrodytų, kas gi baisaus gali nutikti sumažėjus hormono testosterono lygiui kraujyje? Daug amžių gyvenome nė neįtardami apie šio hormono egzistavimą ir nieko! Deja, testosteronas vyrų organizmą veikia itin stipriai, o šio hormono rodiklių mažėjimas pasireiškia gana konkrečiais patiriamais nemalonumais ir pasireiškiančiais sveikatos sutrikimais.

Kokie požymiai labiausiai charakteringi vyrų klimaksui? Tai - erekcijos sutrikimai ir libido sumažėjimas; riebalinio audinio didėjimas; padidėjęs prakaitavimas; darbingumo mažėjimas; dirglumas ir nervingumas.