Panašu, kad mokslininkai nusprendė išnarplioti net ir pačias subtiliausias mūsų asmeninio gyvenimo detales, - bent jau visas su juo susijusias iliuzijas, rašo leidinys „Maxim“. Šį kartą imtasi vokalinių aspektų: nuspręsta kartą ir visiems laikams išsiaiškinti, nuo ko priklauso sekso metu pasigirstančių moterų šauksmų garsumas.

Centrinio Lankašyro ir Lidso universitetų mokslininkai atliko tyrimą, kuriame dalyvavo 71 seksualiai aktyvi moteris (amžius – 18-38 m.). Šio tyrimo rezultatai publikuoti leidinyje „Seksualinio elgesio archyvai“. Visų šiame tyrime dalyvavusių moterų detaliai klausinėta apie jų elgesį lovoje.

Atlikus tyrimą paaiškėjo daugeliui šoką sukelsianti tiesa. 66 proc. apklaustų moterų stengiasi garsiau šaukti lovoje tam, kad vyras greičiau pasiektų kulminaciją, t. y. norėdamos, kad viskas greičiau baigtųsi.

Mokslininkai pateikia ir dar vieną gąsdinantį skaičių: 87 proc. moterų aimanuoja garsiau, norėdamos padidinti partnerio pasitikėjimą savimi. Kadangi filmai (ne tik pornografiniai, bet ir vaidybiniai) mus dar nuo vaikystės įpratino moters aimanavimą vertinti kaip pasitenkinimo simptomą, bent jau dalis mūsų negali įsivaizduoti, kad audringas seksas galėtų būti tylus.