Būsimoji „Abrams“ modifikacija pavadinta M1A2 SEP v4. Modernizuotas tankas turės kur kas didesnes ir kovines, ir išlikimo mūšyje galimybes. Manoma, kad pirmieji modifikuoti tankai JAV kariuomenėje atsiras 2021 metais.

M1A2 SEP v4 bus įdiegta aktyvios gynybos sistema, galinti numušti į tanką paleistas prieštankines raketas ir granatas, taip padidindama kovos mašinos galimybes mūšio metu išlikti nepažeistai. Be to, naujoje „Abrams“ versijoje bus įdiegtos naujos stebėjimo ir taikinių aptikimo 360 laipsnių kampu sistemos.

Iš esmės bus modernizuotos tankistų vietos: numatomi naudoti elektroniniai prietaisų skydeliai, ir tai leis atsisakyti papildomos įrangos: taip ekipažo nariai gaus daugiau erdvės, o taip pat sumažės ir tanko svoris.

Pagrindinis tanko ginklas, pabūklas M256 naudos naujus, 120 mm kalibro daugiafukcinius sviedinius XM1147 – jie gali būti naudojami prieš pėstininkus, plonus šarvus turinčius taikinius, o taip pat griauti betoninius įtvirtinimus dviejų kilometrų atstumu.

Modifikuoti tankai turės pagalbinį įrenginį – maitinimas elektroniniams prietaisams bus teikiamas ir užgesinus variklį. Be to, planuojama iš esmės modernizuoti variklį, transmisiją ir važiuoklę.

Pagrindinis trečiosios kartos amerikiečių kariuomenės tankas M1 „Abrams” buvo pradėtas gaminti 1980-aisiais ir iki šiol iš gamyklų išriedėjo apie 10 tūkstančių įvairų modifikacijų šios kovinės mašinos vienetų. „Abrams“ galima išvysti ne tik amerikiečių, bet ir Egipto, Saudo Arabijos, Kuveito, Irako, Australijos, Maroko ginkluotosiose pajėgose.