Tyrime dalyvavo tūkstantis žmonių, tarp jų buvo abiejų lyčių atstovai. Iš pradžių mokslininkai išsiaiškino viską apie vyrų orgazmą. Paaiškėjo, kad jeigu vyras imituoja orgazmą, tai daro vedinas išskirtinai taurių paskatų – neužgauti partnerės.

Su moterimis, pasirodo, viskas sudėtingiau. Jos imituoja orgazmą dėl kelių priežasčių. Pati dažniausia – ją įvardijo 50 procentų respondenčių – seksas pernelyg užtruko ir malonumas virto varginančiais pratimais, kuriuos paprasčiausiai užbaigti „orgazmu“. Antroje vietoje atsidūrė nuobodus seksas, kuris nuo pat pradžių buvo prastas. Trečioje vietoje tarp moterų orgazmo imitavimo priežasčių yra reikiamo seksualinio nusiteikimo nebuvimas. Ketvirtoji, paskutinė, vieta atiteko nuovargiui.

Be to, tyrimas parodė, kad dailiosios lyties atstovės kur kas dažniau imituoja orgazmą su nuolatiniu partneriu, nei su atsitiktiniu pažįstamuoju ar meilužiu. Greičiausiai todėl, kad trumpalaikius santykius kur kas mažiau brangina ir nebijo užgauti nesumanaus meilužio jausmų.