Apklausoje dėmesys telktas į dvi sekso trise kategorijas: dvi moterys ir vienas vyras arba du vyrai ir viena moteris. Tos pačios lyties atstovų seksas trise dėl savaime suprantamų logiškų priežasčių į šį tyrimą įtrauktas nebuvo.

Sekso trise patirties patikino turėję 24 proc. vyrų ir 8 proc. moterų. 64 proc. apklaustųjų štai tokią sekso rūšį vertina teigiamai ir iš esmės nieko prieš ją praktikuoti.

Svarbu pastebėti, kad pagrindinė sąlyga apsisprendžiant dėl dalyvavimo grupiniame sekse daugeliu atvejų yra štai kokia: kas bus kiti du partneriai.

Kaip ir galima buvo tikėtis, beveik kiekvienas apklaustas vyras pageidavo būti vieninteliu penio savininku tarp trijų nuotykio dalyvių. Gali pasirodyti keistoka, tačiau moteris taip pat labiau domina galimybė leistis į sekso nuotykius dar vienos moters ir vyro kompanijoje, o ne tai daryti su dviem vyrais. Pastarasis faktas tapo netikėtu atradimu mokslininkams. Tikėtina, kad moterims toks variantas priimtinesnis, nes atrodo saugesnis.

Trumpam palikime ramybėje tyrimo dalyvių lytį. Dar viena lemiama komfortiško sekso trise aplinkybė – kiek partneriai yra pažįstami. Vyrų ir moterų pageidavimai šiuo klausimu skirtingi. Vaikinai pageidautų gerai pažinoti seksualinio pobūdžio nuotykio bendrininkus ir visai nesvarbu, ar jį pažįstamų asmenų pora pakvietė būti trečiu, ar jis kartu su nuolatine savo partnere kviečia trečią asmenį išmėginti sekso trise malonumus kartu. Moteris savo ruožtu pageidauja žinoti, su kuo mylėsis tik tuo atveju, jei ji kviečiama atlikti trečio asmens vaidmenį. O štai jei ji kartu su savo nuolatiniu partneriu kviečia trečią žmogų, moteriai atrodo kur kas priimtiniau, jei trečiasis bus visiškai svetimas ar mažai pažįstamas žmogus.