Tomas Schillingas, "Mein Kampf" (2009)

Dramoje su komedijos elementais vaizduojamas jauno Adolfo Hitlerio gyvenimo penkmetis (19-24 m.), kuomet jis atvyksta į Vieną mokytis dailės akademijoje. Apsigyvenęs pas madam Meršmajer jis susipažįsta su žydu, rašančiu knygą "Mano kova", taip pat su nacionalistinių pažiūrų mėsininku, dirbančiu Meršmajer priklausančioje parduotuvėlėje. Šios ir kitos pažintys verčia Hitlerį vis dažniau mąstyti apie "arijų rasės švarumą".

Tobias Morettis, "Speer und Er" (2005)

Trijų dalių mini seriale pasakojama apie reicho ginkluotės ir amunicijos ministro Alberto Speero gyvenimą: jo tapimą asmeniniu Hitlerio architektu, ministro karjerą, Trečiojo reicho žlugimą ir Niurnbergo karo tribunolą bei po jo 20 metų, praleistų Špandau kalėjime.

Martinas Wuttke'as, "Inglorious Basterds" (2009)

Karinėje dramoje rodoma nacių okupuota Prancūzija, kur per antrą pasaulinį karą kuriamas planas, kaip nužudyti nacių lyderį.

Bruno Ganz, "Downfall" (2004)

Vokiečių režisierius Oliveris Hirschbiegelis, daugelį šokiravęs juosta „Eksperimentas“, šį kartą griebėsi dar „slidesnės“ temos – Adolfo Hitlerio asmenybės. Tema atskleidžiama labai originaliai – didžiąja dalimi remiantis jo sekretorės atsiminimais ir apsiribojant dešimčia paskutiniųjų didžiojo diktatoriaus dienų. Hitlerio istorija filme pasakojama iš vidaus, tai yra, atskleidžiami tie jo asmenybės aspektai, kurie plačiajai visuomenei arba buvo nežinomi, arba apie kuriuos niekas nenorėjo sužinoti. Recenzija čia.

Davidas Bamber, "Valkyrie" (2008)

Karinėje dramoje pasakojama tikrais įvykiais paremta istorija apie 1944 m. liepos 20 d. įvykdytą vokiečių karininkų pasikėsinimą į Adolfą Hitlerį.

Anthony Hopkinsas, "The Bunker" (1981)

Už šį vaidmenį Anthony gavo Emmy apdovanojimą. Kalbama, kad aktorius vaidino taip įtikinamai, kad jam artėjant prie "vokiečių kareivių" visi aktoriai išsitiesdavo lyg prieš juos būtų pasirodęs pats Fiureris.

Noah Tayloras, "Max" (2002)

Filme pasakojama, kaip žydas meno kūrinių pardavėjas susidraugauja su jaunu dailininku Adolfu Hitleriu ir skatina jį siekti meno aukštumų. Tačiau vargingai gyvenantis Hitleris blaškosi tarp meno ir vis didesnę įtaką jo gyvenimui darančios politikos.

Helge'as Schneideris, "Mein Führer: The Truly Truest Truth About Adolf Hitler" (2007)

Po pasikėsinimo į gyvybę Hitleris pasineria į depresiją. Jam padėti gali tik retorikos mokytojas, kuris kadaise jau padėjo Adolfui. Šis mokytojas - žydų profesorius, įkalintas konclageryje. Filme pasakojama, kaip profesorius atgabenamas mokyti diktatorių oratorystės, tačiau jis turi savo planų...

Robertas Carlyle'as, "Hitler: Rise of Evil" (2003)

Filme pasakojama apie diktatorių ir jo imperijos kūrimą, atskleidžiant mažai kam žinomus faktus.

Udo Schenk, "The Round Up" (2010)

Tikrais faktais paremtoje istorinėje dramoje pasakojama trijų žydų šeimų istorija. Jie ir atsiduria pačiame šiurpių 1942 metų liepos 16 ir 17 dienų įvykių sūkuryje, kai 9000 prancūzų žandarų išgaudė 13 tūkstančių žydų. Jie buvo suvaryti į stadioną, gyveno siaubingomis sąlygomis, vėliau buvo deportuoti į lagerius, o iš ten pateko į mirties stovyklas. Filmas atskleidžia ne tik aukų, bet ir persekiotojų likimus.

Alecas Guinness, "Hitler: The Last Ten Days" (1973)

Įvykių liudininko Gerhardto Boldto atsiminimais paremtoje biografinėje dramoje pasakojama apie paskutiniąsias 10 Adolfo Hitlerio gyvenimo dienų.

Leonidas Mozgovoj, "Moloch" (1999)

Filme atskleidžiama kita Hitlerio pusė, jo santykiai su žmona bei meiluže Eva Braun.