Turbūt jau šimtą kartų esi skaitęs patarimų, kaip rutina tapusį įprastą seksą paversti šventiniu renginiu, prilygstančiu olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijai. Patarimų tikrai netrūksta ir jie skirti patiems įvairiausiems gyvenimo atvejams: kokia nepamirštamos preliudijos paslaptis, kokie įpročiai būtini idealiam sekso partneriui ir netgi kokie fiziniai pratimai padės tapti tikrų tikriausiu sekso gigantu?
Vis tik tenka pripažinti, kad egzistuoja kur kas paprastesnis būdas – tereikia įjungti šviesą, rašo vyrų auditorijai skirtas žurnalas „Maxim“.

Žinoma, visi kuo puikiausiai pamename tikinimus apie prieblandos miegamajame kuriamą romantišką nuotaiką ir tuo pačiu tokio apšvietimo suteikiamą pagalbą siekiant nuslėpti liūdną tiesą, kad sporto salėje pastarąjį kartą lankeisi prieš metus ar dar seniau.

Vis dėlto remiantis neseniai italų mokslininkų atlikto tyrimo rezultatais ryškus apšvietimas sekso metu didina testosterono lygį, net tris kartus paaštrina pojūčius ir tai dar ne viskas.

Moksliniame eksperimente dalyvavo 38 vyrai, kurie skundėsi sumažėjusiu libido. Pusei iš jų dvi savaites po pusvalandį kasdien nurodyta praleisti ryškiai apšviestoje patalpoje. Eksperimento pabaigoje atlikus tyrimus šiems asmenims nustatytas padidėjęs hormono testosterono lygis: eksperimento pradžioje testosterono rodiklis siekė apie 2,3 ng/ml, o štai po eksperimento šio hormono lygis kraujyje jau siekė 6,7 ng/ml. Tokie rezultatai suteikė mokslininkams pagrindo teigti, kad tiriamųjų libido padidėjo tris kartus.

Šio tyrimo rezultatai itin aktualūs Šiaurės Europos gyventojams, nes šiame regione lapkričio-balandžio mėn. natūralios šviesos kiekis būna sumažėjęs, o tai atitinkamai neigiamai veikia ir vyrų libido.

Itin iškalbingi ir reprodukcinės statistikos duomenys: pastojimų pikas šiaurinių regionų šalyse fiksuojamas birželio mėn. Tikėtina, kad ir tu pats esi pastebėjęs, kad vasarą sekso norisi kur kas labiau nei žiemą. Vis dėlto nuliūsti nevertėtų – dirbtinis šviesos padidinimas leidžia pasiekti ne ką prastesnių rezultatų. Taigi jei žiemą kur kas labiau norisi žiūrėti serialus apie žmogžudystes nei leistis į meilės žaidimus, situaciją pataisys keli ryškią šviesą skleidžiantys šviestuvai miegamajame ir, be jokios abejonės, moteris.