Pasak filmo režisieriaus Tado Vidmanto, lokacijos filmavimui pasirinkimas nustebino visus. „Vienai iš scenų reikėjo įspūdingo namo – tiek vidumi, tiek išore. Prodiuseriai rado variantą, kuris atrodė per daug neįtikėtinas, kad būtų realus. Vis dėlto, susisiekus su šeimininke, paaiškėjo, kad viskas gana paprasta. Tereikėjo gauti rašytinį Henriko Daktaro leidimą iš įkalinimo vietos, kurioje jis šiuo metu atlieka bausmę. Papasakojome, apie ką filmas, ką ketiname filmuoti ir po kiek laiko gavome popierinį laišką su leidimu“, – pasakojo T. Vidmantas.

„Kamerų savo namuose turėjau ir anksčiau, tačiau tai buvo filmavimas, kaip žinia, kitais tikslais“, – nusišypso Ramutė Daktarienė, Henriko Daktaro žmona ir namų šeimininkė. „Truputį padvejojusi, bet paskatinta savo vyro Henriko, nutariau – tegul mano įspūdingu dvaru pasinaudoja žmonės iš meno pasaulio. Kūrybinį procesą iš arti buvo labai malonu ir įdomu stebėti. Visa kūrybinė grupė, aktoriai paliko šiltą įspūdį“, – pranešime žiniasklaidai cituojama R. Daktarienė.

Paklausta, ar apsilankys jos namuose filmuoto filmo premjeroje, R. Daktarienė patikino, kad tai būtinai padarys. „Tiesą sakant, iki tol nebuvau girdėjusi apie Tadą Vidmantą, nors, pasirodo, jo filmą buvau mačiusi. Premjeroje apsilankysiu būtinai. Netgi su džiaugsmu ir nerimu, nes, kaip bebūtų, jame dalyvavau ir aš, nors ir už kadro“, – sakė R. Daktarienė.

Paprašytas pakomentuoti interjerą, Tadas Vidmantas buvo lakoniškas. „Ne interjeras ir ne milžiniškas namų dydis man darė įspūdį, o pats pats faktas ir jausmas, kad filmuojame Henriko Daktaro tvirtovėje“, – pasakojo filmo režisierius T. Vidmantas.