Tačiau nereikėtų iš karto jos įtarti išdavyste – moksliškai įrodyta, jog moteris būtinai tave paliks, jei jos mintyse nėra fantazijų apie intymius santykius su kitu.

Amerikiečių mokslininkė, santykių specialistė Wendy Welsh tikina, jog seksualinės moters fantazijos jai padeda paprastai ir efektyviai patenkinti savo užprogramuotą būtinybę turėti kelis ar keliolika partnerių.

„Žmogui instinktyviai reikia įvairovės, todėl jis yra užprogramuotas aktyviai reprodukcijai. Seksualinės fantazijos jai leidžia šį įsivaizduojamą partnerių kiekį susikurti savo galvoje, - sako santykių specialistė. - Dar daugiau: tai nereiškia, kad ji tave myli mažiau. Priešingai, tai greičiau jai padeda likti su tavimi, o ne išeiti pas kitą vyrą. Fantazijos – vienas iš stulpų, ant kurių laikosi monogamija“.

Be to, vyrai ir patys nieko prieš pafantazuoti apie seksą su kita moterimi. Tik šiuo atveju procentas yra žymiai didesnis – neseniai atlikto tyrimo duomenimis, net 98 procentai ilgalaikius santykius puoselėjantys vyrai pasvajoja apie seksą su svetima moterimi.