Penio lūžis

Žinoma, tavo penyje nėra jokių kaulų, kurie galėtų lūžti, tačiau ten yra tam tikrų audinių (lot. corpora cavernosa), kurie, kai ten priplūsta kraujo, išsipučia kaip automobilio padangos ir paruošia penį „kovai“. Ir jei tu jį pabandysi įkišti į ką nors kieta ar netinkamos formos, arba netinkamu kampu, tu paprasčiausiai jį susižeisi.

„Mes juokais tai vadiname baklažano sindromu, nes penis tampa violetiniu ir dideliu dėl kraujo priplūdimo“ – pasakoja Richardas Santucci, Detroito Medicinos Centro direktorius ir vyriausias daktaras. Savaime suprantama, tavo erekcija iš karto dingsta. Nežiūrint į tai, kad panašios traumos – pakankamai dažnas reiškinys, tavo baklažanui vis tiek prireiks chirurginio įsikišimo. „Kaip taisyklė, mes darome pjūvį, randame pažeistą sritį ir susiūname viską taip, kaip buvo prieš lūžį“ – aiškina daktaras Santucci. Siekiant išvengti panašių pasekmių, venk pernelyg šiurkštaus sekso (raitelio pozos).

Nutrynimas

Seksas be lubrikanto tolygus seksui su kiniškais pirštų spąstais. Kai tu įkiši savo varpą į ką nors kieto ar sauso, tuomet nudegimas, dilgčiojimas ir paraudimas – visiškai logiškas rezultatas. Kitą kartą nepamiršk tepalo, kad vėl netektų kentėti nuo nutrynimų. O tam, kad išsigydytum patirtą traumą, naudok raminantį losjoną arba alavijų gelį. Be to, šiek tiek palauk su seksu, leisk tavo peniui išgyti.

Patinimas dėl varpos žiedo

Pagrindinis varpos žiedo naudojimo privalumas – žymus erekcijos prailginimas. O pagrindinis trūkumas – jei jį nešiosi pernelyg ilgai, arba jei jis bus per siauras, tuomet jis užblokuos kraujotaką ir tavo penis gali patinti. O jei jo nenusiimsi laiku, tada erekcija gali išlikti amžinai (mokslininkai tai vadina „priapizmu“). Be to, žiedas gali pažeisti penio odą.

„Vieną kartą aš pamačiau vaikiną, kuris susigalvojo savo penį papuošti metaliniu žiedu, – pasakoja daktaras Santucci. - Nuimti tą daiktą buvo tikrai nelengva. Medžiaga buvo panaši į plieną. Mums prireikė kviesti gaisrininkus, kad jie atvežtų pjūklą, kuris naudojamas atidaryti automobiliams po avarijos. Visa ši operacija užtruko kelias valandas“. Koks gi moralas? Mūsų patarimas: apskritai nenaudok šio žiedo, o ypač nebandyk pats pasigaminti erekcinį žiedą, o jei jau visgi jį nusipirkai – įsitikink, kad jame yra specialūs užtrauktukai.

Pernelyg intensyvus oralinis seksas

Jei tavo partnerė – oralinio sekso meistrė, arba jei jūs naudojate įvairius vakuuminius žaisliukus iš sekso prekių parduotuvės, tai būk pasiruošęs tam, kad ant tavo penio po intensyvaus oralinio sekso, atsiras rausvai-violetiniai pėdsakai. Tai yra kraujagyslių plyšimas ir susikaupęs kraujas po tavo penio oda. Bet kadangi penio oda yra labai jautri, jokiu būdu nebandyk tokių liaudiškų pernelyg intensyvaus oralinio sekso požymių pašalinimo būdų, kaip šveitimas sausu dantų šepetėliu. Tiesiog palik jį ramybėje, ir pėdsakai patys išnyks po keleto dienų. Jeigu tai neišnyksta po savaitės, tada verta kreiptis į gydytoją: galimai, tai visai ne oralinio sekso žymės, o išnirimas ar lūžis, kuris buvo neseniai aptartas.

Įkandimas

Paskutinis dalykas, kurį norėtum išgirsti mineto metu – tai „Am!“. Jei tau vis dėlto įkando, visų pirma, įsitikink, ar oda yra pažeista. Jei taip, tuomet nedelsiant pasitepk antibakteriniu kremu. Jei problemos mastai gerokai didesni, ir jei bėga kraujas, uždėk ant penio sterilų tvarstį, perrišk jį dirželiu arčiau galvutės ir išsikviesk greitąją pagalbą. Kad nesutriktų kraujo pratekėjimas, žiemą dirželį reikia pusei minutės nuiminėti kas pusvalandį, o vasarą – kas valandą. Iki kol atvyks gydytojas, gali gerti nuskausminamuosius.

Penio skausmai

Po sekso maratono tavo penio oda gali būti pažeista. Ir jeigu tu nepamiršai naudoti lubrikantą ir tai ne nutrynimai, tuomet paraudimai atsirado dėl per ilgos erekcijos. Tam prireikia didelio kraujo priplūdimo, o jei tavo seksas truko itin ilgai, tai, greičiausiai, ir yra skausmų priežastis. Nesijaudink, čempione: po dienos ar kelių skausmas praeis.

Sėklidžių skausmai

Seksas neturėtų itin varginti sėklidžių, tačiau kartais tu gali pajausti lengvą jų skausmą. Jei meilės išdaigų metu tavo sėklidės buvo sukamos, traukiamos ar suspaudžiamos (nors ir nestipriai), tai būtent tai ir yra skausmo priežastis. Atmink, kad jos labai jautrios ir su jomis reikia elgtis atsargiai. Panašios traumos taip pat gali ištikti po itin stipraus orgazmo ar stiprios ejakuliacijos. Kol kas nėra jokio gydymo ar instrukcijos, kaip elgtis tokiu atveju, tad viskas, ką galime pasakyti: „Sveikiname su stipriu orgazmu“.