2013 m. leidinyje „New England Journal of Medicine“ aprašyto tyrimo duomenimis, apie 70 kg sveriantis vyras per vieną minutę sekso sudegina 3,5 kalorijas. Na o 2008 m. tyrimo duomenimis, seksas trunka nuo trijų iki 13 min. – tai mažiau nei 50 sudegintų kalorijų.

Na, seksas niekam nėra priemonė deginti kalorijas ar stiprinti raumenis, bet miegamajame galima šį tą nuveikti. Pavyzdžiui, tyrimais įrodyta, kad sekso metu organizmas gamina daugiau testosterono. Didesnis testosterono lygis spartina kalorijų deginimą.

Seksas sporto neatstos, bet gali būti aktyvaus gyvenimo būdo dalis, sako seksologė Kat Van Kirk, knygos „The Married Sex Solution“ autorė.

„Daugybė sekso pozų stiprina raumenis. Arba jas galima modifikuoti, kad taptų panašesnės į pratimus, jei ne pratimais“, – sako ji.

1.Misionieriaus poza

Misionieriaus poza – gana rami poza, bet net ja mylintis galima palavinti ištvermę ir pusiausvyrą. Bus lengviau, jei pagrindas kietas. Jei esi viršuje, įtempk kūną ir leisk jai darbuotis.

2. Vienratis

Bet kokia poza, kai vyras laiko dalį moters svorio bus į naudą raumenims. Vienračio poza – modifikuota šuniukų poza: ji atsiremia rankomis į grindis, jis atsistoja jai už nugaros, pakelia jos kojas už kulkšnių, kad galėtų įsiskverbti. Jei norisi daugiau iššūkių, vyras gali pritūpti – tada krūvio gaus jo kojų raumenys.

3. Seksas baseine

Galite pagalvoti, kad seksas vandenyje lengviau, bet iš tiesų mylėtis vandenyje dar sunkiau, tikina K. V. Kirk. Vandenyje reikės daug energijos, kad išsilaikytumėte ir neparkristumėte. Vandenyje tinka praktiškai visos pozos, tik atsiminkite – vanduo išplauna natūralius lubrikantus, tad be dirbtinio vargiai apsieisite.

4. Vyras laiko moterį

Poza, duodanti daugiausia krūvio – vyras stovi, laiko moterį rankomis, ši apsikabinusi kojomis vyro kūną, rankomis laikosi už kaklo. Ši poza stiprina visą kūną, ypač rankas ir kaklą.

5. Tiltelis

Ši poza – lankstiems. Reikia atsistoti tilteliu ir tvirtai išlaikyti šią poziciją. Moteris, žinoma, viršuje, laiko dalį savo svorio kojomis. Patarimas – nesimylėkite šia poza ant betono grindų (dėl visa ko).