Tos akimirkos nukėlinėjimas, kai galiausiai išsirisite iš lovos, rimtai sugadina jūsų miego kokybę ir visą likusią dieną, sako Šarlotsvilio neurologijos ir miego medicinos prezidentas Christoferis Winteris.

„Tarkime, jūs nusistatote žadintuvą šeštai ryto, bet iš tiesų planuojate atsikelti 6:30. Nuspausdami mygtuką „snausti“ tris kartus jūs paverčiate tai, kas galėtų būti pusvalandis normalaus miego, į tris prasto miego fragmentus“, - sako dr. Winteris.

„Mąstykite taip: jūs giliai miegojote visą naktį. Kai paspaudžiate mygtuką „snausti“ pirmą kartą, jūs atsikeliate tik pusiau, iki kito žadintuvo signalo. Todėl galiausiai, kai ateina momentas atsikelti, jūs iš gilaus miego neišsibudinate visiškai.“

„Ir kai spaudinėjate mygtuką „snausti“, vietoj atsikeldami, jūs tik giliau užmiegate. Dėl to jums daug sunkiau atsikelti, kai jau reikia išlipti iš lovos.“

Yra ir dar blogesnių naujienų. 2012 metais atliktas tyrimas parodė, kad trumpam grįždami į sapnų karalystę mes kenkiame savo atminčiai ir mums daug sunkiau pradėti rytą.

Pamirškite magišką mygtuką, nes jis visai nėra magiškas. Nuspręskite, kada kelsitės ir nusistatykite žadintuvą tai akimirkai. Be abejo, tam prireiks disciplinos, ypač jei esate užkietėjęs „snaudimo“ fanas. Bet jei laikysitės reguliarios dienotvarkės, jūsų kūnas pripras ir pats taps savo žadintuvu. Taip jūsų rytas ir visa likusi diena bus kur kas kokybiškesnė.