1. Mylintis duše moteris tikrai gali pastoti.

Daugeliui atrodo, kad mylintis duše neįmanoma pastoti, nes vanduo viską nuplauna, tačiau tai mitas – niekas nepasaugos nuo pastojimo mylintis duše. Paieškos sistemoje „google“ žodžių frazė „seksas duše ir nėštumas“ yra labai populiari, tad akivaizdžiai žmonėms kyla klausimų. Net jei po seksualinės sueities nusiprausite su muilu ir vandeniu, tai neapsaugos nuo pastojimo. Spermatozoidai – be galo gyvybingi, moters lytinių organų sistemoje jie gali išlikti ir plaukioti kelias dienas. Taigi nemanykite, kad vanduo ar sunkio jėga prilygsta kontraceptinėms priemonėms.

2. Vanduo nėra lubrikantas, o prausimosi priemonės padėtį gali tik pabloginti.

Mylintis vanduo nėra pavojingas, tačiau jis nėra ir lubrikantas ir nuplaus partnerės natūralių lubrikantą. Tokiu atveju neretai kyla pagunda čiupti dušo želė, šampūną, tačiau jie sudirgins makštį ir sukels sausumą, be to, džiovins ir penio odą. Nesant pakankamai drėgmės, makštis nuo trinties subraižoma, dėl to galimi į šlapimo infekcijas panašūs simptomai, makšties uždegimas, pH pasikeitimas. Be to, į makštį gali patekti bakterijų, esančių prie išangės, o tada gali prasidėti inkstų infekcijos.

3. Mylintis duše susižeisti galima ne tik parkritus.

Pradėkime nuo to, kad duše mylimasi neįprastomis pozomis, didelė rizika paslysti ir parkristi. Be to, mylintis neįprastomis sekso pozomis penis gali palinkti neįprastu kampu, taigi galimi sužalojimai.

4. Mylintis duše galima užsikrėsti lytiniu būdu plintančiomis ligomis.

Kitas populiarus klausimas paieškos sistemoje „google“ – ar mylintis duše galima užsikrėsti lytiniu būdu plintančiomis ligomis. Idėja, kad vanduo viską nuplauna, graži, tačiau absoliučiai klaidinga. Seksas duše neapsaugos nuo gonorėjos, chlamidijų, lytinių organų pūslelinės, karpų, ŽIV ar kitų lytiniu ūdų plintančių ligų, galimi ir odos sudirgimai, kurie dar labiau padidina užsikrėtimo riziką.

5. Sekso duše metu prezervatyvai mažiau veiksmingi.

Žinoma, geriau mūvėti prezervatyvą nei mylėtis be apsaugos, tačiau jis neturėtų būti vienintelė apsaugos priemonė duše. Prezervatyvą vandenyje naudoti saugu tol, kol jis užmautas ant penio. Deja, šlapi prezervatyvai gali labai greitai nuslysti. Patariama užsimauti prezervatyvą prieš einant dušą ir atsiminti – jei vandenyje daug chloro arba naudojate vonios druską, maudotės burbulinėje vonioje, tai gali pažeisti lateksą.