Danas Bilzerianas ir amerikiečių verslininkas Billas Perkinsas dar vasario mėnesį sukirto rankomis: „Instagramo“ karalius buvo įsitikinęs, jog jis gali per 48 valandas dviračiu įveikti 515 kilometrų, skiriančius Los Andželą ir Las Vegasą, o Billas Perkinsas tvirtino, jog net ir toks fiziškai tvirtas vyras kaip Danas Bilzerianas to negalėtų padaryti.

Vis dėlto D. Bilzerianas, kuriam ruoštis šiam maratonui padėjo ir skandalingoji dviračių sporto legenda Lance'as Armstrongas, įrodė, jog jis buvo teisus – 515 kilometrų distanciją vyras įveikė per 33 valandas. Tiesa, milijonierius nebuvo visiškai sąžiningas – pirmąsias penkias valandas jis važiavo paskui mikroautobusą, kuris jam padėjo įveikti vėjo pasipriešinimą.

Billui Perkinsui teks atsisveikinti su 600 tūkstančių dolerių, tačiau jis ir gėrisi, ir užjaučia Daną Bilzerianą, kuriam šis žygis gali smarkiai atsiliepti. „Jis dabar atrodo kaip mirtis. Guli lovoje su nutrintu užpakaliu, jį purto drebulys. Jo imuninė sistema nusilpo, tad jis gali rimti susirgti, - apie Dano Bilzeriano savijautą pasakojo Billas Perkinsas. - Maniau, kad jo raumenys minant dviratį pavargs ir jis nebegalės toliau važiuoti, tačiau to neįvyko. Jis pademonstravo visą savo valios tvirtumą“.

Pasak Billo Perkinso, pakeliui iš Las Vegaso į Los Andželą Danas Bilzerianas bent kelis kartus buvo atsidūręs itin pavojingose situacijose. Kartą „Instagramo karaliaus“ vos nepartrenkė automobilis, be to, jam teko distancijos atkarpą, esančią kalnuose, įveikti aklinoje tamsoje. „Tai buvo pernelyg pavojinga, reikia būti idiotu, kad sutiktum su tokiomis lažybomis“, - tvirtino Billas Perkinsas.

Dar 250 tūkstančių JAV dolerių Danui Bilzerianui turėtų sumokėti Rickas Salomonas, kuris buvo tikras, kad „Instagramo“ karalius arba mirs kelyje arba jo sveikatai bus taip pakenkta, jog Danas Bilzerianas taps „daržove“. Jei taip būtų nutikę, Rickui Salomonui būtų atitekęs „Instagramo“ karaliaus asmeninis lėktuvas „Gulfstream IV“.

Pranešama, kad ruošdamasis šiam iššūkiui, Danas Bilzerianas išleido šimtą tūkstančių JAV dolerių.