Tomą Augulį visi prisimena dainuojantį žymiuosius hitus „Sąnariai", „Pasimatymas", „Surask mane", „Monika" ir kitus, be kurių prieš dvidešimt metų neapsieidavo nei viena diskoteka. Jis buvo populiarumo viršūnėje. Jau šį šeštadienį visos jo žinomiausios dainos atgims naujam gyvenimui – Tomui skirtame vakare jas atliks kiti dainininkai.

O patį Tomą išvysime jau be juodų akinių, be kurių anksčiau Tomo nebuvo galima įsivaizduoti. Viešumoje Tomo akių niekas nematydavo. Kompleksai? Viešųjų ryšių triukas? Versijų buvo visokių. O pats Tomas prisimena visai nelinksmą istoriją, kaip akiniai tapo jo gyvenimo dalimi, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Tomas Augulis (viduryje) 1990 m. youtube.com nuotr.

„Vieno koncerto metu spindulys, kuris šviečia iš kito salės galo, buvo pastatytas neteisingu kampu ir pradegino man akies obuolį. Nuo tada medikai uždraudė eiti į sceną be apsaugos. Taigi akiniai nuo saulės ilgainiui tapo mėgstamiausiu mano aksesuaru. Iki šiol juos mėgstu ir jiems išleidžiu tikrai ženklias pinigų sumas. Tačiau dabar akių nebeslepiu. Eksperimentuoju su permatomo stiklo akiniais", - pasakoja dainininkas ir tokių dainų kaip „Kalėdų naktį tylią" autorius.

Prieš kelis dešimtmečius savo muzikinę karjerą pradėjęs Tomas su nostalgija prisimena laikus, kai Lietuvoje tik pradėjo vystytis šou verslas. „Tuomet buvo daugiau natūralumo, buvo labai geras laikas. Važiuodavom koncertuoti vienas paskui kitą. Atsimenu nuotykį Nidoje. Pradėjom ieškoti nakvynės, ir čia pat mums ją pasiūlė. Žiūriu, patalynė nelabai švari. Klausiu, kodėl ne nauji patalai. Man atsako: „O tai kas čia tokio? Gi vakar čia vyrai iš „Rondo" grupės miegojo. Viskas ok, muzikantai juk kaip ta pati šeima". Mūsų karta iki šiol jaučiamės kaip šeima. Mūsų karta sukūrė lietuviško šou verslo taisykles – kaip reikia bendrauti su žiniasklaida. Mūsų kartoje atsirado ir pirmieji grupių vadybininkai. Mes statėme pamatus".

Tomas Augulis 2015 m. LNK nuotr.

Šiandien Tomą didžiosiose scenose matome retai, jis dabar – solidus verslininkas. „Turiu savo verslą, kurį labai myliu ir puoselėju. Dirbu reklamos ir kelionių srityse", - sako. Tačiau tuoj papildo, kad trokšta grįžti į didžiąją sceną. Ir tai – ne tik tušti žodžiai. Tomas repetuoja su tikro garso grupe „Dreams", o dabar dalyvauja šou „Dainuok mano dainą". „Gali būti, kad vėl pasinersiu į aktyvų koncertinį gyvenimą. Šis šou bus ko nors naujo pradžia. Taip, aš to siekiu", - sako Tomas.